Volkswagen renunta la parteneriatul cu firma Aurora, specializata in software pentru vehicule autonome

Volkswagen a denuntat parteneriatul cu firma Aurora, specializata in software pentru vehicule autonome, la doua zile dupa ce startup-ul din Silicon Valley a anuntat ca va construi platforme autonome pentru vehicule comerciale impreuna cu Fiat Chrysler Automobiles (FCA).

”Activitatile din cadrul parteneriatului au fost incheiate”, a fost anuntul scurt al purtatorului de cuvant al Volkswagen.

Aurora, care a anuntat in februarie ca a atras o finantare noua, de 530 de milioane de dolari, mai are parteneriate cu Hyundai Motor si cu compania chineza Byton pentru dezvoltarea si testarea de sisteme destinate conducerii autonome, pentru producatori auto, proprietari de flote si alte firme.

Volkswagen isi va continua proiectul de dezvoltare a automobilelor autonome, dar impreuna cu Ford, prin intermediul filialei Argo AI. Aceasta construieste un sistem de conducere autonoma care poate concura cu tehnologia Aurora.

VW a inceput in iunie anul trecut discutii cu Ford, pentru dezvoltarea unei serii de vehicule comerciale, iar ulterior a extins discutiile pentru a include vehicule electrice si tehnologia Argos destinata conducerii autonome, in cadrul unei aliante care are rolul de a genera economii de miliarde de euro.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CELE MAI SCUMPE 7 MASINI DIN ISTORIE
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter