Volkswagen refuza Romania si Bulgaria cand vine vorba de noua fabrica

Volkswagen a anuntat ca nu cauta cu disperare locatii alternative dupa probleme care au aparut la constructia uzinei in Turcia.

Productie Skoda

Andreas Tostmann, seful de productie al nemtilor, a recunoscut ca Volkswagen a amanat decizia finala cu privire la construirea unei fabrici in Turcia dupa operatiunile militare pe care turcii le-au inceput in Siria. Nemtii se tem de posibilele efecte asupra imaginii Volkswagen dupa mai multe critici aparute in mass-media.

Compania din Wolfsburg a analizat in ultima perioada mai multe locatii pentru noua uzina din Europa de Est, iar printre variante s-au aflat Romania, Serbia si Bulgaria. Compania a ales in cele din urma Turcia ca destinatie pentru investitia de 1,3 miliarde de euro.

Tostmann a declarat ca momentat asteapta pentru a vedea ce se va intampla in Turcia si pentru moment nu cauta alte locatii alternative.

Volkswagen si-a indreptat in ultima perioada atentia catre Europa de Est, deoarece fabricile din Occident nu ajuta in lupta cu producatorii auto din Asia care beneficiaza de o mana de lucru extrem de avantajoasa din punct de vedere al costurilor de productie.

Nemtii au fabrici in tari precum Polonia, Slovacia, Cehia, Ungaria sau Bosnia si Hertegovina, toate fiind extrem de atractive pentru companie din punct de vedere al salariilor oferite angajatilor.

Grupul Volkswagen detine in acest moment 12 marci printre care Audi, Porsche, Skoda, Seat, Lamborghini sau Bentley la nivelul automobilelor, in timp ce la camioane detine MAN si Scania.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
10 DOTARI COMPLET INUTILE PENTRU MASINI
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter