Volkswagen refuza sa incheie o intelegere cu clientii germani afectati de Dieselgate

Desi Scandalul Dieselgate s-a incheiat din punct de vedere tehnic, cei de la Volkswagen au noi probleme dupa ce au refuzat intr-un proces colectiv din Germania sa ajunga la o intelegere cu clientii afectati.

Dieselgate

In 2015, dupa ce a recunoscut in cele din urma trucarea emisiilor in Statele Unite, producatorul german a fost de acord sa plateasca amenzi in valoare de peste 30 de miliarde de dolari clientilor afectati. In acest fel, procesele deschise se finalizau, imaginea si activitatea Volkswagen de peste Ocean nefiind afectate atat de tare. In schimb, se pare ca germanii nu vor sa adopte aceeasi strategie si in Europa!

Dupa procesele aflate pe rol in Germania, instanta de judecata le-a recomandat celor de la Volkswagen sa incheie o intelegere cu clientii afectati de trucarea emisiilor diesel. Abordarea germanilor este insa total diferita, acestia refuzand sa le plateasca despagubiri clientilor pentru faptul ca masinile lor au fost afectate de scandalul Dieselgate.

Intr-o declaratie a Grupului VW, citata de agentia de presa Reuters, se arata ca germanii considera ca “vehiculele sunt conduse de sute de mii de clienti in fiecare zi, drept pentru care nu exista daune si nici motive pentru plangeri”.

Conform informatiilor disponibile la aceasta data, nu mai putin de 470.000 de clienti germani sunt parte a unui proces colectiv impotriva Volkswagen. Asa cum este stiut deja, la momentul in care Scandalul Dieselgate a izbucnit, aproximativ 2.4 milioane de masini din Germania erau echipate cu softul care manipula emisiile diesel.

In cele din urma, de atunci si pana acum, aproape 99% dintre aceste masini au primit un update software care ar fi rezolvat aceasta problema! Bineinteles, nu putini sunt cei care se considera indreptatiti sa primeasca acum pagube din partea constructorului german!

Chiar daca pierderile financiare au fost uriase pentru cei de la Volkswagen, cifrele de vanzari ne arata ca producatorul german nu are probleme din punct de vedere al imaginii pe plan european. Asa cum stim deja, modelele Volkswagen raman in continuare unele dintre cele mai bine vandute modele de pe piata auto europeana!

Mai mult decat atat, mai multi oficiali ai constructorului german au declarat in trecut ca “scandalul Dieselgate este deja istorie”, producatorul german indreptandu-si acum atentia catre viitor! Ramane de vazut care va fi rezolvarea in cele din urma a acestui caz, clientii afectati de manipularea emisiilor diesel parand a fi decisi sa continue procesul cu constructorul german!

Alte recomandari Cars.ro
Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CAT COSTA SA PUI O INSTALATIE GPL PE DACIA DUSTER
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter