Volkswagen recheama in service 1.600 de unitati Polo din Romania

Volkswagen recheama in service 1.600 de unitati Polo din Romania

Volkswagen Romania a anuntat nu cu mult timp in urma ca va rechema in service aproape 1.600 de unitati Polo comercializate pe piata din tara noastra. In acest sens, producatorul german a notificat deja Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorului (ANPC). Specialistilor germani le este teama ca aceste unitati ar putea avea un posibil defect la frana de mana. In aceste conditii, pentru a se asigura ca totul este in regula, cei de la Volkswagen au hotarat ca cea mai buna optiune este reprezentata de acest recall.

Conform informatiilor care au aparut pana la acest moment pe aceasta speta, specialistii constructorului german au descoperit o posibila defectiune la frana de mana, defectiune din cauza careia exista pericolul ca masina “sa nu fie asigurata in mod corespunzator”.

In acelasi timp, oficialii germani subliniaza faptul ca in tara noastra nu au existat pana acum incidente provocate de aceasta problema. Acestea fiind spuse, cei de la Volkswagen isi doresc acum sa se asigure ca aceasta problema nu a aparut si la celelalte modele Polo care sunt disponibile pe piata. Pentru a putea face acest lucru, solutia de rechemare in service a aproape 1.600 de masini a parut ca fiind cea mai avantajoasa pentru germanii de la Volkswagen.

Intr-un comunicat de presa pe aceasta tema, cei de la Volkswagen sustinca “din cauza uzurii placutelor de frana conditionata de exploatare si a comportamentului la reglarea franei cu tambur, se poate reduce pretensionarea cablurilor de actionare a franei de mana si exista posibilitatea ca la actionarea franei de mana sa se modifice pozitia piulitei de reglare si sa se prelungeasca cursa manetei franei de mana”. In aceste conditii, daca soferul nu observa prelungirea cursei manetei, este posibil ca masina pe care o conduce sa nu fie asigurata corespunzator de frana de imobilizare.

Cei care conduc sau au in gara modele Volkswagen Polo, trebuie sa se astepte in urmatoarea perioada la niste scrisori pe care le vor primi acasa. Este vorba despre niste scrisori de rechemare pentru o programare in service.

Conform estimarilor, verificarea si reparatia facuta de cei de la Volkswagen nu ar trebui sa dureze mai mult de 30 de minute. In cazul in care se va identifica totusi o problema, piulita de reglare va fi asigurata cu o contrapiulita. Ramane de vazut daca specialistii germani vor putea gasi aceasta problema destul de ridicata si pe unele dintre modelele produse pentru tara noastra in anii trecuti. 

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei

Newsletter