Volkswagen anunta obtinerea omologarii WLTP pentru toate modelele din gama!

Articol scris de Adi S., in data de 9 Octombrie 2018

Noile standarde de emisii WLTP le-au dat batai de cap producatorilor auto, care nu au reusit sa le respecte inca din prima zi cu toate masinile din gama. Spre exemplu, Volkswagen este unul dintre constructorii care a recunoscut intr-o conferinta de presa ca noile norme de emisii WLTP le ingreuneaza destul de mult viata.

In aceste conditii, producatorul german s-a vazut nevoit sa intrerupa vanzarea unor modele. Insa, iata ca acum aflam ca toate modelele importante din gama se supun noilor norme de emisii, ceea ce face ca acestea sa poata fi vandute din nou.

O intarziere mai mare ar fi cauzat cu siguranta probleme destul de mari pentru Volkswagen. Perioada de tranzitie spre noile norme de emisii WLTP s-a dovedit a fi un hop destul de greu de trecut, iar asta s-a resimtit puternic si in cifra de vanzare.

Spre exemplu, luna septembrie a fost una dintre cele mai slabe luni din ultimii ani, din punct de vedere al vanzarilor inregistrate. Chiar daca s-a intamplat asta, locul unu detinut in acest moment de producatorul german in topul celor mai cautati constructori auto pe plan european nu poate fi pus in pericol, distanta fata de locul secund fiind una destul de mare.

Oficialii constructorului german au anuntat la finalul saptamanii trecute ca a fost obtinuta omologarea WLTP pentru cele mai importante versiuni ale tuturor celor 14 modelelor din gama. In aceste conditii, productia va fi realuata, iar lucrurile vor reintra in normal.

De asemenea, oficialii germani au promis si faptul ca si celelalte versiuni ale acestor modele vor primi omologarea pana la sfarsitul acestui an. Munca pentru a ajunge la acest rezultat nu a fost una usoara, oficialii germani reusind in ultimele saptamani sa obtina omologarea pentru 7 modele dintre cele 14 existente, celelalte respectand normele WLTP inca din luna august.

Asa cum cel mai probabil stiti deja, pana in urma cu ceva timp vorbeam doar despre normele NEDC atunci cand vorbeam despre emisii. Acestea au fost schimbate acum de noile standarde WLTP, ceea ce a dat peste cap, mai mult sau mai putin, unii producatori.

Volkswagen a inregistrat vanzari masive in luna august, oferind discounturi uriase pentru cei care erau gata sa cumpere masina dorita. Luna septembrie a fost insa total diferita din acest punct de vedere, vanzarile scazand drastic. Chiar si asa, cel mai important este ca producatorul german a reusit intr-un timp scurt sa obtina omologarea pentru toate modelele din gama.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Etichete: vw, wltp
Anunturi Auto
Ai o masina de vanzare? Adauga un anunt gratuit pe cel mai dinamic site auto din Romania!
Adauga anunt
Facebook
 

Iti mai recomandam

Inceputul lunii iulie ne aducea din partea celor de la Audi primele fotografii si informatii in legatura cu noul S8. Asa cum probabil ca va amintiti, germanii ne vorbeau atunci...
de - 20 Iulie 2019
Suedezii de la Volvo traverseaza la ora actuala o perioada extrem de buna la toate capitolele, cifrele de vanzari obtinute demonstrandu-ne tuturor ca nordicii fac bine ceea ce fac. Modelele...
de - 20 Iulie 2019
Jumatatea anului reprezinta pentru multi constructori auto prilejul perfect pentru a se uita pe cifrele inregistrate in primele sase luni si pentru a trage niste concluzii mai mult sau mai...
de - 20 Iulie 2019
Mazda a publicat recent mai multe informatii cu privire la facelift-ul pregatit pentru Mazda2, acesta primind acum o serie de imbunatatiri destul de interesante. Producatorul nipon ne propune mai multe...
de - 19 Iulie 2019

Cele mai noi anunturi

Youtube Channel
Trimite-ne un pont
Ai o informatie care poate reprezenta o stire?
Ai filmat un eveniment important?
Contacteaza-ne
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare