Volkswagen crede ca noile norme de poluare sunt foarte greu de respectat

Articol scris de Adi S., in data de 7 August 2018

Noile norme de poluare dau mari batai de cap celor de la Volkswagen, germanii spunand ca acestea sunt mult prea dure si mult prea greu de indeplinit intr-un timp atat de scurt. Va amintim ca noile norme de poluare WLTP vor fi introduse incepand cu data de 1 septembrie, producatorii fiind obligati sa faca toata modificarile necesare pana la acea data. Bineinteles, aceasta masura afecteaza intr-un fel sau altul fiecare constructor in parte. Insa, se pare ca cei de la Volkswagen au decis sa organizeze o conferinta de presa in care sa trateze deschis acest subiect.

Herbert Diess, CEO-ul constructorului german, a recunoscut in cadrul acestei conferinte de presa ca pentru Volkswagen va fi foarte greu sa reuseasca sa isi alinieze toate produsele la noile norme de poluare intr-un timp atat de scurt.

Diess spune ca din cauza plecarii masive a unor ingineri importanti din echipa Volkswagn in urma scandalului Dieselgate, nu mai exista expertiza necesara pentru dezvoltarea motoarelor. Iar asta duce la intreruperea activitatii de productie pentru mai multe zile. Diess mai spune ca vor exista eforturi masive in a doua jumatate a anului pentru a face lucrurile asa cum trebuie, insa este constient ca profitul va fi aspru afectat.

Referitor la aceasta problema a lipsei expertizei in dezvoltarea motoarelor, va mai spunem ca cei de la Volkswagen au anuntat in urma cu mai bine de o saptama ca in echipa lor a intrat Markus Duesmann, specialist in dezvoltarea motoarelor in cadrul Grupului BMW.

Asa cum va spuneam si intr-un articol precedent, activitatea de productie a catorva uzine ale producatorului german va fi sistata timp de o zi sau doua pe saptamana in lunile august si septembrie. Decizia celor de la Volkswagen in acest sens a fost atat mai grea incat in aceste uzine sunt produse cele mai importante modele din gama producatorului, si anume Golf si Tiguan. De asemenea, si uzina de la Zwickau va fi inchisa in anumite zile, acolo fiind produse modelele Passat si versiunea hatchback a lui Golf.

Asadar, chiar daca vanzarile celor de la Volkswagen au ramas la fel de bune si dupa scandalul Dieselgate, iata ca acesta are alt fel de urmari. Ramanand fara expertiza unor oameni de valoare in dezvoltarea motoarelor, constructorul german se confrunta cu o problema cat se poate de delicata. Mai ales in situatia in care pana la 1 septembrie nu mai sunt nici macar patru saptamani. Ramane de urmarit cum vor decurge lucrurile in acest sens si care vor fi solutiile celor de la Volkswagen!

Daca v-a placut articolul, share pe:

Anunturi Auto
Ai o masina de vanzare? Adauga un anunt gratuit pe cel mai dinamic site auto din Romania!
Adauga anunt
Facebook
 

Iti mai recomandam

Nu mai e nevoie sa o spunem, Porsche are o lunga istorie in cursele de viteza, istorie care pleca inca de la inceputul secolului trecut. Ei bine, o parte a...
de - 15 Octombrie 2018
Toamna acestui an aduce cu sine mai multe versiuni noi destinate modelelor Mercedes-Benz Clasa E. Constructorul german a pregatit pentru aceste modele atat o varianta plug-in hybrid benzina-electric, cat si...
de - 15 Octombrie 2018
Piata auto a ultimilor ani este dominata de tot felul de proiecte comune ale marilor producatori din domeniu. Chiar daca unele colaborari nu sunt privite cu ochi buni de o...
de - 15 Octombrie 2018
Renault Zoe este un model important pentru cei de la Renault pe piata europeana, bucurandu-se de un succes remarcabil in randul clientilor de pe piata auto. In aceste conditii, producatorul...
de - 15 Octombrie 2018

Cele mai noi anunturi

21800.00 EUR - 16 Octombrie 2018
1400.00 RON - 16 Octombrie 2018
Youtube Channel
Trimite-ne un pont
Ai o informatie care poate reprezenta o stire?
Ai filmat un eveniment important?
Contacteaza-ne
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare