Volkswagen neaga intentia de a cumpara actiuni Tesla

Publicația germana Manager Magazin a publicat la sfarsitul saptamanii trecute informatia conform careia Herbert Diess, CEO-ul Volkswagen, ar avea intentia de a achizitiona actiuni de la producatorul american de masini electrice Tesla.

Volkswagen neaga intentia de a cumpara actiuni Tesla

Tesla trece la ora actuala printr-o perioada extrem de buna, cifrele inregistrate in cel de-al doilea trimestru al anului stand drept dovada in acest sens. Constructorul reprezentat de Elon Musk a stabilit noi recorduri atat din punct de vedere al cifrelor de productie, cat si din punct de vedere al livrarilor realizate.

Astfel, chiar daca producatorul american a inregistrat pierderi importante in prima parte a anului, Elon Musk ramane optimist ca a doua parte a anului va rezolva lucrurile intr-o masura destul de mare. Mai mult decat atat, pe piata au aparut zvonuri conform carora germanii de la Volkswagen ar fi interesati de avantajele pe care le au cei de la Tesla!

Publicatia germana Manager Magazin sustine ca CEO-ul Volkswagen Herbert Diess se intalneste in mod regulat cu Elon Musk in ultima perioada, acesta fiind interesat sa achizitioneze actiuni la constructorul american.

Conform surselor din interiorul companiei, Herbert Diess ar fi tentat de un pachet de actiuni de la compania lui Elon Musk. Constructorul american de automobile electrice de inalta performanta a intrat in atentia lui Herbert Diess, acesta dorindu-si sa profite intr-un fel sau altul de cunostintele pe care le au cei de la Tesla in materie de baterii si dezvoltare software.

Astfel, publicatia germania noteaza ca “ Herbert Diess nu ar sta pe ganduri daca ar putea sa cumpere”, singura problema fiind aceea ca el nu ar primi si acordul pentru aceasta miscare. Acceptul ar trebui sa vina din partea familiilor Piech si Porche, cele care controleaza Volkswagen.

De asemenea, Herbert Diess nu ar putea justifica cheltuielile generate de achizitia integrala a companiei Tesla, suma pentru o asemenea tranzactie ridicandu-se pana la aproximativ 30 de miliarde de dolari.

In aceste conditii, jurnalistii germani sustin ca Diess si-ar dori macar sa poata sa-i angajeze pe dezvoltatorii software din cadrul Tesla. Presa germana este de parere ca achizitia de actiuni Tesla ar fi dat voie celor de la Volkswagen sa aiba acces la expertiza tehnologica a producatorului din Sillicon Valley.

Nu a trecut insa prea mult si a aparut si reactia celor din echipa Volkswagen, oficialii producatorului german negand stirea si prin purtatorul de cuvant al companiei, citat de agentia de presa Reuters. Prin vocea acestuia, Volkswagen a transmis ca “speculatiile facute de Manager Magazin privind achizitia de actiuni la Tesla sunt nefondate”.

Alte recomandari Cars.ro
Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CEA MAI SCUMPA PARCARE DE MASINI DIN LUME
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter