Volkswagen va produce modelele electrice de clasa mica la uzina din Bratislava

Articol scris de Adi S., in data de 21 Mai 2019

Presa germana a anuntat la inceputul acestei saptamani ca masinile electrice de clasa mica din gama Grupului Volkswagen vor intra in linia de productie in uzina grupului german din Slovacia. In aceste conditii, inseamna ca la Bratislava vor fi produse in perioada urmatoare modele atat de la Volkswagen, cat si de la SEAT si Skoda.

La ora actuala, in cadrul uzinei de la Bratislava sunt produse modele precum Volkswagen Up, Skoda Citigo sau SEAT Mii. Insa, se pare ca in cele din urma, aceasta uzina va deveni un centru de productie pentru o parte dintre viitoarele modele electrice ale grupului german.

Informatiile in acest sens nu au fost inca confirmate oficial de niciunul dintre oficialii din conducerea grupului german, insa s-ar parea ca acestea vin de la niste surse apropiate board-ului administrativ. Astfel, presa germana sustine acum ca in Slovacia ar urma sa fie produse modelele electrice de clasa mica de la Volkswagen, SEAT si Skoda.

Mai exact, este vorba despre modelele care vor fi produse in urmatorii trei ani de producatorii enumerati anterior. De asemenea, se pare ca germanii au setat si o tinta anuala pentru productia din cadrul acestei uzine, care ar trebui sa se ridice la aproximativ 200.000 de masini electrice.

Desi nu trebuie neaparat sa existe niste motive clare si bine delimitate pentru care cei de la Volkswagen au preferat sa produca aceste modele electrice de clasa mica in cadrul uzinei de la Bratislava, presa germana ia in calcul mai multe posibile explicatii pe care le-ar avea grupul german. Bineinteles, cea mai importanta explicatie se refera la partea financiara din toata aceasta poveste. Asa cum va puteti imagina, costurile cu salariile in cadrul uzinei din Slovacia sunt destul de reduse, ceea ce i-ar fi putut convinge pe oficialii germani.

Grupul Volkswagen nu trece la aceasta ora chiar prin cea mai buna perioada a sa, cifrele de vanzari inregistrate in prima parte a acestui an fiind sub asteptari. Mai exact, grupul german a anuntat ca a inregistrat in primele patru luni ale anului o cifra de vanzari mai mica cu 3.7 procente in comparatie cu aceeasi perioada din anul 2018.

Mai mult decat atat, scaderi ale cifrelor de vanzari au fost inregistrate atat la Volkswagen si Audi, dar si la Skoda sau Porsche. Singura exceptie in acest caz a fost reprezentata de spaniolii de la SEAT, care au raportat o cifra record de vanzari in aceasta perioada.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Anunturi Auto
Ai o masina de vanzare? Adauga un anunt gratuit pe cel mai dinamic site auto din Romania!
Adauga anunt
Facebook
 

Iti mai recomandam

Inca de la momentul fondarii, in 1981, Gemballa s-a specializat in modificarea vehiculelor construite de alti producatori, in cea mai mare parte Porsche, asa ca si-a creat un nume ca...
de - 17 Iunie 2019
Campania de prezentare a primului model oficial BMW Seria 8 Gran Coupe a inceput la debutul lunii mai cu o confirmare, cea ca masina va fi lansata oficial in iunie. ...
de - 17 Iunie 2019
Rechemare globala in service din cauza unor probleme grave. Masina Anului 2019 in Europa și in lume are defectiuni la sistemul de franare si producatorul recheama in service toate unitatile...
de - 16 Iunie 2019
Volvo Cars si Uber au prezentat la mijlocul acestei saptamani un model dezvoltat impreuna in cadrul proiectului strategic dintre cele doua companii. Conform primelor informatii pe care le avem, este...
de - 14 Iunie 2019

Cele mai noi anunturi

2400.00 EUR - 17 Iunie 2019
4700.00 EUR - 17 Iunie 2019
5500.00 EUR - 17 Iunie 2019
3100.00 EUR - 17 Iunie 2019
Youtube Channel
Trimite-ne un pont
Ai o informatie care poate reprezenta o stire?
Ai filmat un eveniment important?
Contacteaza-ne
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare