Volkswagen va produce modelele electrice de clasa mica la uzina din Bratislava

Volkswagen va produce modelele electrice de clasa mica la uzina din Bratislava

Presa germana a anuntat la inceputul acestei saptamani ca masinile electrice de clasa mica din gama Grupului Volkswagen vor intra in linia de productie in uzina grupului german din Slovacia. In aceste conditii, inseamna ca la Bratislava vor fi produse in perioada urmatoare modele atat de la Volkswagen, cat si de la SEAT si Skoda.

La ora actuala, in cadrul uzinei de la Bratislava sunt produse modele precum Volkswagen Up, Skoda Citigo sau SEAT Mii. Insa, se pare ca in cele din urma, aceasta uzina va deveni un centru de productie pentru o parte dintre viitoarele modele electrice ale grupului german.

Informatiile in acest sens nu au fost inca confirmate oficial de niciunul dintre oficialii din conducerea grupului german, insa s-ar parea ca acestea vin de la niste surse apropiate board-ului administrativ. Astfel, presa germana sustine acum ca in Slovacia ar urma sa fie produse modelele electrice de clasa mica de la Volkswagen, SEAT si Skoda.

Mai exact, este vorba despre modelele care vor fi produse in urmatorii trei ani de producatorii enumerati anterior. De asemenea, se pare ca germanii au setat si o tinta anuala pentru productia din cadrul acestei uzine, care ar trebui sa se ridice la aproximativ 200.000 de masini electrice.

Desi nu trebuie neaparat sa existe niste motive clare si bine delimitate pentru care cei de la Volkswagen au preferat sa produca aceste modele electrice de clasa mica in cadrul uzinei de la Bratislava, presa germana ia in calcul mai multe posibile explicatii pe care le-ar avea grupul german. Bineinteles, cea mai importanta explicatie se refera la partea financiara din toata aceasta poveste. Asa cum va puteti imagina, costurile cu salariile in cadrul uzinei din Slovacia sunt destul de reduse, ceea ce i-ar fi putut convinge pe oficialii germani.

Grupul Volkswagen nu trece la aceasta ora chiar prin cea mai buna perioada a sa, cifrele de vanzari inregistrate in prima parte a acestui an fiind sub asteptari. Mai exact, grupul german a anuntat ca a inregistrat in primele patru luni ale anului o cifra de vanzari mai mica cu 3.7 procente in comparatie cu aceeasi perioada din anul 2018.

Mai mult decat atat, scaderi ale cifrelor de vanzari au fost inregistrate atat la Volkswagen si Audi, dar si la Skoda sau Porsche. Singura exceptie in acest caz a fost reprezentata de spaniolii de la SEAT, care au raportat o cifra record de vanzari in aceasta perioada.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
10 DOTARI COMPLET INUTILE PENTRU MASINI
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter