Volkswagen lanseaza o gama de wallbox-uri care permit incarcarea masinilor electrice de acasa

Germanii de la Volkswagen au prezentat recent o gama de trei wallbox-uri care pot fi folosite pentru a incarca acasa masinile electrice, pretul de pornire fiind de doar 400 de euro.

Volkswagen Wallbox

Producatorul german se pregateste intens in aceasta perioada pentru lansarea unei game cat mai variate de modele electrice dezvoltate avand la baza platforma MEB, incepand de la hatchback-ul electric ID.3 si pana la SUV-ul ID.4.

Asa cum stiti deja cel mai probabil, primele unitati ID.3 urmeaza sa fie livrate clientilor in vara anului viitor. In acest context, cei de la Volkswagen se asteapta ca peste jumatate dintre sesiunile de incarcare ale masinilor electrice sa fie realizate acasa.

In aceste conditii, Volkswagen a prezentat la sfarsitul saptamanii trecute o gama variata de wallbox-uri care vor permite clientilor sa isi incarce masinile electrice acasa, fara sa mai aiba nevoie sa apeleze la alte solutii oferite de furnizorii externi.

Gama despre care vorbim include 3 wallbox-uri cu cablu Type 2 care ofera o capacitate de pana la 11 kW. Diferentele dintre ele se refera la posibilitatea de a gestiona incarcarea prin intermediul unei aplicatii de smartphone.

Varianta de baza se numeste ID. Charger si costa numai 399 de euro (1.900 lei), insa nu dispune de conexiune wi-fi sau 4G. Mergem mai departe si vorbim despre o versiune superioara care se numeste ID. Charger Connect, care ofera suplimentar posibilitatea de conectare la reteaua wireless a casei prin intermediul unui smartphone.

De asemenea, trebuie sa spunem ca functia de conexiune 4G este disponibila optional si pentru aceasta versiune a wallbox-ului. Pretul acestei versiuni este ceva mai mare, de 599 de euro (2.800 lei)

In cele din urma, cea mai potenta versiune se numeste ID. Charger Pro si include conexiuni wi-fi si 4G, dar si o functie de masurare exacta a cantitatii de energie electrica utilizata, functie care se va dovedi utila pentru clientii care pot deconta costurile cu incarcarea.

Costul acestei versiuni de top este ceva mai mare, de 849 de euro (4.000 lei), traficul de date 4G fiind inclus pe tot parcursul utilizarii wallbox-ului. Toate aceste modele vor putea fi achizitionate de clientii interesati incepand cu aceasta toamna, din luna noiembrie.

Asadar, vorbim despre trei dispozitive care se vor putea dovedi extrem de utile pentru posesorii masinilor electrice care nu isi mai doresc sa se complice apeland la niste furnizori externi de servicii de incarcare!

Alte recomandari Cars.ro
Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
2020 BMW M5 (F90) FACELIFT - PREZENTARE OFICIALA
Aboneaza-te la canalul de YouTube!
Sursa: Volkswagen

Newsletter