Volkswagen ID R a stabilit primul record oficial pe traseul Poarta Raiului din China

Prototipul electric Volkswagen ID R a stabilit pentru prima data un record oficial pe traseul montan Poarta Raiului din China, traseu cu o lungime de 11.3 kilometri.

Volkswagen ID R Record Poarta Raiului China

Germanii de la Volkswagen au participat la inceputul lunii septembrie la un eveniment special organizat in China, scopul principal fiind acela de a promova in continuare mobilitatea electrica.

Ei bine, acest lucru a fost posibil prin intermediul prototipului electric ID R, un model despre care am vorbit in mai multe randuri in ultima perioada. Producatorul german si-a dorit astfel sa stabileasca pentru prima data un record oficial pe traseul montan Poarta Raiului.

Traseul montan Poarta Raiului din China este un traseu cu o lungime de nu mai putin de 11.3 kilometri. De asemenea, traseul numara pe toata lungimea sa nu mai putin de 99 de viraje, ceea ce inseamna ca nu vorbim deloc despre un traseu facil.

Mai mult decat atat, traseul de la Poarta Raiului este cu atat mai special si mai dificil cu cat si altitudinea joaca un rol important in toata aceasta poveste. Diferenta de nivel dintre linia de start si cea de final este de peste 1.300 de metri, ceea ce poate fi privit ca o provocare deloc usoara pentru soferi si pentru masinile lor.

Bolidul a fost pilotat de Romain Dumas in cadrul acestui eveniment, pilotul efectuand patru teste pe traseu in zilele de sambata si de duminica ale saptamanii trecute si alte doua teste inainte de stabilirea efectiva a recordului despre care vorbeam mai devreme.

In cele din urma, Romain Dumas a trecut linia de sosire la bordului prototipului electric Volkswagen ID R cu un timp de doar 7 minute si 38.585 secunde. Conform spuselor pilotului, principala provocare cu care s-a confruntat pe acest traseu montan a fost aceea de a gasi aderenta pe drumul denivelat. Traseul a fost cu atat mai dificil cu cat Volkswagen ID R este un automobil care nu a fost gandit pentru astfel de trasee.

Stephan Wollenstein, directorul Volkswagen pentru piata din China, s-a declarat impresionat de aceasta performanta stabilita de ID R, spunand ca “incepand de acum, cursa este deschisa”.

Astfel, oficialul producatorului german lanseaza o provocare pentru ceilalti constructori de pe piata, invitandu-i pe cei care cred ca pot construi o masina electrica mai rapida sa faca un pas in fata. De asemenea, Wollenstein declara ca daca recordul stabilit de ID R va fi batut in perioada urmatoare, va fi construita o noua masina electrica si se va incerca doborarea noului record.

Alte recomandari Cars.ro
Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
Sursa: Volkswagen

Newsletter