Volkswagen ofera garantii pentru bateria cu care vor fi echipate modelele ID.3

Volkswagen ID.3

Noul hatchback electric ID.3 al celor de la Volkswagen urmeaza sa fie lansat oficial in aceasta toamna, in cadrul Salonului Auto de la Frankfurt din luna septembrie. Desi mai sunt aproape trei luni pana la acest moment, oficialii germani au mai facut un pas in fata pentru a anunta cateva informatii noi despre acest model care promite deja multe! Mai exact, producatorul german vrea sa ii asigure pe potentialii clienti de performantele bateriei cu care vor fi echipate aceste modele.

Astfel, cei de la Volkswagen anunta ca garanteaza ca bateria dispusa pe modelele ID.3 va pastra cel putin 70% din capacitatea neta dupa 8 ani sau dupa parcurgerea unei distante totale de 160.000 de kilometri.

Intr-un comunicat de presa emis in aceasta saptamana, cei de la Volkswagen anunta ca “viitorii proprietari ai modelelor ID nu trebuie sa isi faca griji cu privire la durata de viata a bateriilor deoarece Volkswagen va garanta ca bateriile isi vor pastra cel putin 70% din capacitatea neta chiar si dupa opt ani sau 160.000 de kilometri parcursi”.

Astfel, aflam ca aceasta garantie nu este valabila numai pentru noul ID.3 care urmeaza sa fie lansat in perioada imediat urmatoare. Garantia despre care vorbesc cei de la VW in acest comunicat de presa se va aplica tuturor modelelor care vor fi lansate sub brandul ID de acum incolo.

Despre o asemenea garantie se mai vorbise si in urma cu aproape un an, atunci cand cei de la Volkswagen au inaintat aceleasi limite prezentate si acum - 8 ani sau 160.000 de kilometri parcursi.

Insa, cei de la Volkswagen nu au mentionat in trecut niciun fel de detalii despre capacitatea de incarcare pe care o va mai avea acumulatorul dupa acest interval de timp sau dupa parcurgerea acestei distante. Iar aceasta capacitate de 70% care va fi pastrata si dupa trecerea acestor praguri, trebuie sa recunoastem ca suna destul de promitator!

Cu aceasta ocazie, cei de la Volkswagen ne-au mai amintit si cateva detalii despre noile modele ID.3 care urmeaza sa fie lansate peste mai putin de trei luni. Astfel, ID.3 se va putea incarca de la statii de incarcare rapida de pana la 125 kW, cei de la VW urmand sa ofere si un wall box pentru proprietarii care vor dori sa incarce masina acasa. Wall box-ul va costa doar 300 de euro se va permite incarcarea bateriei cu 11kW cu curent alternativ. Daca va intrebati cat ar dura o asemenea incarcare, aflati ca o incarcare completa se poate face chiar pe parcursul noptii!

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CARE SUNT MASINILE CU CELE MAI MARI GARANTII?
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter