Volkswagen si E.ON au dezvoltat o statie de incarcare ultra-rapida pentru masinile electrice

Germanii de la Volkswagen, impreuna cu reprezentantii E.ON, au prezentat prototipul unei statii de incarcare ultra-rapida dedicata masinilor electrice, cu capacitate de pana la 150 kW.

volkswagen, e.on, statie de incarcare, masini electrice

Oficialii Volkswagen au vorbit recent despre “o solutie mai rapida si mai flexibila” care sa ajute la dezvoltarea infrastructurii de incarcare pentru masinile echipate cu sisteme de propulsie electrice la nivel european.

Timpul destul de prelungit necesar pentru incarcarea unei masini electrice reprezinta la aceasta ora un obstacol important pentru multi dintre cei care si-ar dori sa conduca o masina electrica, drept pentru care specialistii in domeniu incearca sa gaseasca solutii in acest sens.

Solutia oferita de Volkswagen pentru incarcarea masinilor electrice

Ei bine, se pare ca o prima solutie in acest sens ne este oferita de germanii de la Volkswagen, care, in parteneriat cu specialistii din cadrul E.ON, a dezvaluit prototipul unei statii de incarcare ultra-rapida dedicata masinilor electrice. 

Citeste si: Cum poti conduce masini electrice prin Bucuresti fara sa platesti niciun leu

Germanii isi propun sa introduca aceasta statie de incarcare ultra-rapida in productia de serie inca din a doua parte a acestui an, semn ca increderea celor de la Volkswagen in proiectul propriu este la un nivel ridicat la acest moment. Conform primelor informatii, statia celor de la Volkswagen are o capacitate de pana la 150 kW.

Conform celor sustinute de specialistii din cadrul Volkswagen si E.ON, noua statie de incarcare dedicata masinilor electrice poate fi instalata pe principiul “plug&play”, urmand sa fie alimentata cu energie din surse regenerabile.

Totodata, germanii de la Volkswagen promit ca aceasta statie de incarcare super-rapida poate incarca simultan doua masini electrice, in timp ce o alimentare de numai 15 minute va asigura o autonomie pentru parcurgerea a nu mai putin de 200 de kilometri, ceea ce nu este deloc rau! In acest fel, una dintre cele mai arzatoare probleme cu care se confrunta soferii masinilor electrice ar putea fi rezolvata!

Din pacate, pana la aceasta ora nu avem si alte informatii tehnice despre aceasta statie de incarcare super-rapida dezvoltata de cei de la Volkswagen impreuna cu specialistii din cadrul E.ON. De asemenea, germanii nu au dat pana la acest moment niciun fel de informatii nici despre costurile de instalare si de incarcare a vehiculelor electrice.

Cel mai probabil, vom avea informatii in acest sens in perioada urmatoare! In prima faza, asa cum a fost anuntat, proiectul de colaborare dintre germanii de la Volkswagen si cei de la E.ON presupune crearea unei retele de astfel de statii de incarcare in benzinariile din Germania.

Alte recomandari Cars.ro
Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei

Newsletter