Volkswagen are capacitatea de a produce 50 de milioane de masini electrice

Articol scris de Adi S., in data de 15 Noiembrie 2018

Trendul masinilor electrice este la ora actuala intr-o continua crestere, trebuie sa recunoastem! Ceea ce inseamna ca prodcuatorii auto trebuie sa ia foarte in serios dezvoltarea acestor masini. Vanzarile vor creste cel mai probabil de la an la an, ajungandu-se la un moment dat in care cererea va fi foarte mare.

In aceste conditii, este important ca producatorii sa stie ca se pot baza pe capacitatile uzinelor pe care le au de a produce in ritm alert un numar mare de masini electrice. Grupul Volkswagen vorbeste deschis despre acest subiect, spunand ca are capacitatea de a produce 50 de milioane de masini electrice.

Platforma modulara MEB este dedicata masinilor electrice care vor rezulta din dezvoltarea conceptelor Volkswagen ID si ID Buzz. Acum, platforma este deja extrem de aproape de a produce primele modele din portofoliul electric al grupului german. Intr-o prima etapa, platforma MEB va fi utilizata la constructia unor modele full-electrice marca Volkswagen. Insa, se pare ca mai mult de jumatate dintre modelele care vor avea la baza aceasta platforma modulara vor fi semnate de celelalte marci ale Grupului Volkswagen.

Herbert Diess, CEO-ul Volkswagen, a oferit si primele declaratii pe acest subiect in urma cu cateva zile, sustinand ca producatorul pe care il reprezinta este capabil sa dezvolte chiar si 50 de milioane de masini electrice cu ajutorul acestei platforme despre care vorbeam in randurile anterioare. Herbert Diess afirma ca Grupul Volkswagen a cumparat deja bateriile necesare pentru construirea a 50 de milioane de unitati electrice.

Acum, cifra de 50 de milioane ni se pare tuturor o cifra imensa, greu de atins intr-un timp scurt. Insa, un alt oficial al Grupului Volkswagen ne lamureste in aceasta privinta, spunand ca acest obiectiv de 50 de milioane de masini electrice este mai mult un obiectiv teoretic, pe termen lung.

Insa, daca ne gandim la platforma MQB, folosita pentru dezvoltarea masinilor cu motoare conventionale, ne putem da seama ca cifra de 50 de milioane de unitati produse nu este imposibila. Peste 50 de milioane de masini cu motorizari conventionale au fost puse pe picioare cu ajutorul acestei platforme.

Volkswagen a facut niste investitii considerabile in procurarea materiei prime de care va fi nevoie pentru productia masinilor electrice, cheltuind pana la acest moment peste 50 de miliarde de euro in acest sens. Acum, nu mai ramane decat ca cererea pentru masinile electrice sa explodeze, cei de la Volkswagen vor fi mai mult decat sigur pregatiti!

Daca v-a placut articolul, share pe:

Anunturi Auto
Ai o masina de vanzare? Adauga un anunt gratuit pe cel mai dinamic site auto din Romania!
Adauga anunt
Facebook
 

Iti mai recomandam

Nissan Leaf a devenit cea mai vanduta masina electrica in Romania in primele patru luni ale lui 2019 cu 53 de unitati, la doar cateva zile saptamani distanta de la...
de - 26 Mai 2019
Industria auto a fost luata prin surprindere la finalul acestei saptamani, dupa ce in presa de profil au aparut anumite scurgeri de infirmatii conform carora Fiat Chrysler Automobiles (FCA) se...
de - 26 Mai 2019
Va mai aduceti aminte de modelul BMW X5 albastru pe care vi-l prezentam in noiembrie 2018? Ei bine, era vorba despre un X5 M50i, masina care a inlocuit pe piata...
de - 24 Mai 2019
Dupa o campanie lunga de pregatire a pietei, Skoda ne ofera, in sfarsit, noua Superb Facelift, masina care are ca public tinta pe cei care sunt in cautarea unui Passat...
de - 24 Mai 2019

Cele mai noi anunturi

32800.00 EUR - 23 Mai 2019
27500.00 EUR - 23 Mai 2019
14280.00 EUR - 23 Mai 2019
17490.00 EUR - 23 Mai 2019
Youtube Channel
Trimite-ne un pont
Ai o informatie care poate reprezenta o stire?
Ai filmat un eveniment important?
Contacteaza-ne
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare