Volkswagen, BMW si Nissan vor sa porneasca revolutia electrica in Africa de Sud

Volkswagen, BMW si Nissan sunt trei dintre cei mai cunoscuti si importanti producatori auto de pe piata globala, toti trei fiind implicati in ultima perioada in procesul de electrificare continua pe care il putem observa la marea majoritate a constructorilor din domeniu.

Volkswagen, BMW si Nissan vor sa porneasca revolutia electrica in Africa de Sud

Oficialii celor trei constructori anunta acum niste planuri extrem de interesante care au in vedere o parte destul de indepartata a lumii! Mai exact, Volkswagen, BMW si Nissan vor sa demareze o “revolutie a masinilor electrice” tocmai in Africa de Sud, o piata considerata extrem de interesanta la ora actuala. Asadar, vorbim despre un proiect de dimensiuni uriase! 

Asociatia Producatorilor de Automobile din Africa de Sud sustine ca mai multi producatori auto internationali si-au exprimat dorinta de a veni si de a investi intr-un proiect de mare amploare care sa aduca o “revolutie a masinilor electrice” in aceasta tara.

Mike Mabasa, seful Asociatiei recent mentionate, a afirmat la inceputul acestei saptamane ca printre companiile care poarta negocieri in acest sens cu autoritatile din Africa de Sud se numara Volkswagen, BMW si Nissan, trei dintre cele mai importante companii din domeniul auto din intreaga lume. Mike Mabasa sustine ca cei trei producatori isi doresc sa investeasca in electrificarea Africii de Sud. 

Conform spuselor aceluiasi Mike Mabasa, cel care conduce Asociatia Producatorilor de Automobile din Africa de Sud, oficialii celor trei producatori auto duc negocieri si incearca in aceste momente sa convinga autoritatile din Africa de Sud sa renunte la taxele de import in cazul masinilor electrice.

In plus, din cate se pare, oficialii celor trei constructori le solicita autoritatilor din Africa de Sud sa dezvolte infrastructura de incarcare pentru masinile electrice, infrastructura care nu se afla la un nivel prea ridicat de dezvoltare in aceasta tara la ora actuala.

In acest sens, se pare ca producatorii auto si-au luat angajamentul ca pana la finalul acestui an sa revina in fata autoritatilor din Africa de Sud cu un set de propuneri concrete. 

Daca tot vorbim despre acest subiect, nu trebuie sa uitam nici faptul ca industria auto din Africa de Sud a atras de-a lungul anilor investitii semnificative in fabrici din partea unor producatori de renume precum Volkswagen, BMW, Ford, Daimler sau Toyota.

In aceste conditii, se pare ca la ora actuala, piata auto din Africa de Sud a ajuns sa fie privita cu interes din punct de vedere al dezvoltarii si productiei de masini electrice. 

Alte recomandari Cars.ro
Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
10 DOTARI COMPLET INUTILE PENTRU MASINI
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter