Noul Vision Mercedes Simplex: o legatura futurista cu trecutul pentru marca germana!

Mercedes-Benz dovedeste ca nu-si uita istoria: asa arata ea in timpul prezent!

Vision Mercedes Simplex

Acum aproximativ 118 de ani, Daimler-Motoren-Gesellschaft prezenta, in premiera, o masina cum nimeni nu mai vazuse pana in acel moment. Botezata Mercedes 35 PS si condusa de Emil Jellinek, masina avea sa schimbe felul in care vedeau oamenii vehiculele pe vreme aceea, renuntand la designul traditional, oarecum similar unor "carute" motorizate.

Prezentat in Nisa, in timpul evenimentului cunoscut sub numele Race Week, noul Mercedes 35 PS avea sa domine toate cursele in care s-a inscris, in special datorita designului plat, motorului usor foarte performant amplasat destul de jos pe sasiu si a radiatorului integrat in botul masinii. Trebuie sa recunoastem ca era un design destul de indraznet si inovator, un inceput adevarat pentru epoca moderna a automobilului.

Si astfel ne apropiem de zilele noastre: specialistii de la Mercedes au gandit un nou concept care sa ne aminteasca de acest eveniment cu adevarat istoric.

Botezat Vision Mercedes Simplex, conceptul vrea sa trimita un mesaj, unul foarte important: ca Mercedes-Benz a insemnat intotdeauna lux si inovatie. "Numai o marca puternica, cum este Mercedes-Benz, este capabila sa realizeze o astfel de simbioza fizica intre trecut si viitor. Noul Vision Mercedes Simplex simbolizeaza exact aceasta transformare specifica Mercedes-Benz", a declarat unul dintre oficialii producatorului german, Gorden Wagener.

Pe sasiul monococa ne intalnim cu un scaun pentru doua persoane, cu patru roti independente, dar si cu un display digital de cea mai noua generatie. In plus, partea din fata a conceptului este alba iar cea din spate neagra, o legatura directa cu designul original. Masina beneficiaza de o multime de suprafete aerodinamice, iar rotile sunt transparente si... luminoase.

In plus, pe partea din fata se afla un radiator auriu si cu un display 3D, pe care ne vom intalni cu literele "Mercedes" si cu mai multe animatii legate de starea masinii. Nu lipseste nici geanta de piele amplasata pe partea din spate a caroseriei.

In cabina, designul este extrem de fluid si este completat de un volan, diverse butoane si un panel de instrumente inspirat de pe motociclete si din designul nautic. Pe tapiteria de culoare albastra azure ne putem intalni chiar si cu urme de interventie manuala asupra suprafetelor.

Display-ul soferului a fost gandit sa ofere doar informatiile necesare intr-un anume moment sau intr-o anumita situatie din trafic, permitand astfel celui aflat la volan sa se foloseasca de ele dar sa se si concentreze intotdeauna asupra drumului.

Aceasta adevarata "sculptura" pe roti va fi prezentata, in premiera, la un eveniment care se va desfasura, binenteles, in Nisa (Franta), mai exact la Design Essentials 2019.

Alte recomandari Cars.ro
Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
PRETURI MAZDA 3: DIFERENTA INTRE ROMANIA SI JAPONIA
Aboneaza-te la canalul de YouTube!
Sursa: Mercedes-Benz

Newsletter