Victorie pentru Elon Musk. Tesla a depasit General Motors in topul companiilor auto

Producatorul de automobile electrice Tesla a devenit cea mai valoroasa companie auto din Statele Unite.

Tesla isi castiga incet, dar sigur, un loc important pe piata auto. Joi, compania care produce doar vehicule electrice a devenit cea mai valoroasa companie auto din Statele Unite, dupa ce actiunile sale au cunoscut o crestere spectaculoasa pe piata bursiera.

Pretul actiunilor Tesla a atins valoarea de 298 de dolari pe unitate, conferind companiei lui Elon Musk o capitalizare de 53 de miliarde de dolari. Tesla a depasit astfel concernul General Motors, care detine brandurile Buick, Cadillac, Chevrolet si GMC, care a ajuns la o capitalizare de 51 de miliarde de dolari. Desi a cazut pe pozitia a doua in clasament, GM a cunoscut de asemenea o crestere spectaculoasa a valorii actiunilor sale. Pentru prima oara dupa zece luni, valoarea unei unitati GM a depasit suma de 300 de dolari, in crestere cu peste 20% fata de luna trecuta.

Revenind la performanta celor de la Tesla, trebuie sa spunem ca ea se datoreaza anuntului facut de companie la mijlocul acestei saptamani, potrivit careia a obtinut profit in trimestrul al treilea, cand a livrat aproape 100.000 de autovehicule.

Ca urmare a evenimentelor de joi de pe piata bursiera, Tesla a inregistrat o crestere a balantei de numerar la 5.3 miliarde de dolari si un profit pe actiune de 1.86 dolari. Este o victorie imensa pentru companie, tinand cont ca specialistii de pe Bursa prognozau o pierdere de aproape jumatate de dolar pe actiune.

In pofida cresterii puternice de joi, actiunile Tesla au inregistrat in acest an o scadere de 10%.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
DEZAVANTAJELE CUMPARARII UNEI MASINI FOLOSITE CA TAXI
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter