Vesti bune pentru soferii cu permisul suspendat. Proiectul a fost aprobat!

permis

Proiectul se adreseaza persoanelor care doresc sa-si recapete mai rapid dreptul de a conduce. Proiectul de act normativ, care se refera la reducerea perioadei de suspendare a permisului, a  trecut tacit de senatori.

„La cererea  titularului permisului de conducere, perioadele de suspendare se reduc de catre seful politiei rutiere a judetului sau a municipiului Bucuresti pe raza careia a fost savarsita fapta ori de catre seful de politie rutiere din inspectoratul General al Politiei Romane. Perioada de suspendare a exercitarii dreptului de a conduce se reduce, la cererea  titularului, daca  sunt indeplinite cumulativ urmatoarele conditii: a fost declarat admis la  testul de verificare a cunoasterii regulilor de circulatie; a obtinut permisul de conducere cu cel putin un an inaintea  savarsirii faptei. Perioada de suspendare a exercitarii dreptului de a conduce se reduce cu 30 de zile, la cererea  titularului, pentru savarsirea de catre conducatorul de autovehicul, tractor agricol sau forestier ori tramvai a faptelor prevazute la art 101 (3), art 102(3) litera  a  si art 103 (1) litera c. Pentru fapta prevazuta la art 102 (3) litera e perioada de suspendare se reduce la 30 de zile, la cererea  titularului: daca depasirea vitezei maxime admise pe sectorul de drum respectiv si pentru categoria din care face parte vehiculul este cu 50-70 km/h; daca depasirea vitezei maxime admise pe sectorul de drum respectiv si pentru categoria din care face parte autovehiculul condus este cu mai mult de 70 km/h, doar daca fapta a fost savarsita o singura data in 12 luni”, prevede proieatul legislativ adoptat tacit de senat.

Daca propunerea legislativa va  ajunge sa  se aplice, spre deosebire de situatia  actuala, acesti soferi vor putea solicita reducerea perioadei de suspendare a dreptului de a conduce chiar daca  au mai beneficiat de masura reducerii suspendarii in ultimii trei ani sau au mai avut permisul suspendat in ultimii doi ani.

in prezent, pe langa faptul ca  trebuie sa  treaca de un test de verificare a cunoasterii regulilor de circulatie si sa aiba permis de conducere de peste un an de zile, adica  sa nu fie incepator, un sofer care are dreptul de a conduce suspendat trebuie sa  se asigure ca nu a mai solicitat reducerea perioadei de suspendare in ultimii trei ani sau in ultimii doi nu a avut permisul de conducere suspendat. 

 

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei

Newsletter