Iata o masina pe care Porsche ar trebui sa o construiasca: o versiune moderna a lui 993!

E Porsche, e modern si ne aminteste de un model clasic: Project 993!

Porsche Project 993

Anul trecut, daca va mai amintiti, Porsche a prezentat inca o editie speciala a lui 911, modelul Porsche 935. Masina s-a dorit a fi un omagiu clasicului 935, supranumit "Moby Dick", masina de curse cu coada mai lunga din anii '70.

Ei bine, Mathew Parsons a folosit aceasta noua versiune 935 ca sursa de inspiratie pentru noua sa creatie: Project 993. Ce face mai exact? Simplu, ia un Porsche 993, vandut in perioada 1995 - 1998, si ii ofera cateva finisaje moderne, in imagini digitale din unghiuri diferite.

Din fericire, nu doar noul 935 a fost folosit de Parsons ca sursa de inspiratie. In postarea de pe Behance, Parsons sustine ca Project 993 se foloseste de "mostenirea masinilor sport ale celor de la Porsche si de noul 935, dar si de companii ca Guntherwerks sau RWB", ceea ce ni se pare destul de interesant.

Designul incearca imbine versiunea originala a masinii cu idei noi si finisaje de cea mai noua generatie, toate adunate intr-un produs destul de coerent care pare sa fie pregatit de drum, fie ca e vorba despre sosele, fie despre circuite. Iar rezultatul este absolut senzational!

Influentele modelului 935 pot fi foarte usor regasite pe partea din spate, oarecum elongata, cu difuzorul destul de incarcat si cu iesirile duble ale sistemului de esapament, care seamana foarte mult cu cele de pe noua editie speciala Porsche 911. Stopurile subtiri de aceeasi parte sunt cele care ofera Project 993 o imagine mai moderna.

Restul modificarilor se apropie, mai mult sau mai putin, de ceea ce ne asteptam de la o varianta imbunatatita a lui 993. Aripile fontale generoase ale masinii ofera noului Project 993 o imagine agresiva dar si o tinuta de drum care pare sa fie exact cea a unui Porsche, cu faruri rotunde si lumini de intalnire subtiri, ce reusesc sa accentueze felul de a fi al masinii.

Trebuie sa recunoastem ca Porsche 993 a fost o masina senzationala la timpul sau, reusind sa includa elemente de design ale modelelor 911 mai vechi cu pachete moderne care arata fantastic chiar si astazi.

Sunt momente in care un producator auto reuseste ca creeze un design care sa reziste timpului, iar modelul 993 ar fi un candidat destul de serios pentru aceasta onoare.

In plus, imbunatatirile aduse de Parsons, largirea masinii si adaugarea unui spate inspirat de 935, nu se indeparteaza de la liniile clasice ale modelului, ci chiar le modernizeaza. E posibil, e adevarat sa fie putin prea incarcata, dar e doar o opinie...

Alte recomandari Cars.ro
Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
PRETURI MAZDA 3: DIFERENTA INTRE ROMANIA SI JAPONIA
Aboneaza-te la canalul de YouTube!
Sursa: Porsche

Newsletter