Vehiculul autonom Cruise Origin ar urma sa intre in productie in 2022

Presa americana sustine ca prototipul electric si autonom Cruise Origin, dezvoltat de General Motors si Honda, ar urma sa intre pe linia de productie incepand cu anul 2022.

Vehiculul autonom Cruise Origin ar urma sa intre in productie in 2022

Recent, oficialii din cadrul diviziei de vehicule autonome a celor de la General Motors au prezentat public rezultatul unei colaborari extrem de interesante cu producatorul nipon Honda.

Mai exact, este vorba despre Cruise Origin, un prototip electric si autonom, care s-a anuntat inca de la bun inceput a fi un proiect extrem de interesant. Conform ultimelor informatii care au aparut in presa de specialitate de peste Ocean, productia acestui model ar urma sa debuteze incepand cu anul 2022.

In acest context, mai aflam ca cei de la General Motors pregatesc niste investitii considerabile in vederea extinderii uzinei de la Detroit - Hamtramck. Mai exact, vorbim despre aproximativ 2.2 miliarde de dolari care ar urma sa fie directionate catre aceasta fabrica.

Daca va intrebati care este motivul pentru care aceasta fabrica se dovedeste a fi atat de importanta pentru cei de la General Motors, atunci aflati ca in aceasta uzina urmeaza sa fie produse atat SUV-uri si pick-up-uri electrice, cat si vehicule autonome. Asadar, o parte a viitorului General Motors urmeaza sa prinda contur chiar in cadrul acestei uzine de la Detroit.

Mai mult decat atat, cei de la General Motors isi indreapta din ce in ce mai mult atentia catre serviciile de ride-sharing. Spre exemplu, oficialii General Motors au sustinut recent ca o familie din San Francisco ar putea economisi anual pana la 5.000 de dolari doar daca ar renunta la masinile personale in favoarea serviciilor de ride-sharing sau ride-hailing.

Despre servicii de acest tip se vorbeste din ce in ce mai des in ultima perioada, multi specialistii fiind chiar de parere ca aceasta este directia spre care se indreapta lumea in viitor, vanzarile de masini urmand sa scada puternic in viitorul nu tocmai indepartat tocmai din acest motiv.

Revenind la informatiile publicate de presa de specialitate de peste Ocean, publicatiile de acolo sustin ca acest model Cruise Origin ar urma sa fie folosit in cadrul unui serviciu de ride-hailing cu masini autonome. Mai mult decat atat, acest serviciu ar urma sa atace aceasta piata direct la varf, urmand sa rivalizeze de la egal la egal cu mai marii Uber sau Lyft. Asadar, ramane de vazut cum vor evolua lucrurile in aceasta directie in anii urmatori!

Alte recomandari Cars.ro
Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei

Newsletter