Vanzarile de SUV-uri compacte vor stagna in anul 2020 pe plan european

Analistii din domeniul auto estimeaza ca anul 2020 ne va aduce o stagnare a vanzarilor de SUV-uri pe plan european, urmand sa se inregistreze o cifra de vanzari aproximativa de 2.2 milioane de unitati.

Vanzarile de SUV-uri compacte vor stagna in anul 2020 pe plan european

In ultimii ani am vorbit destul de des despre cifrele mereu in crestere inregistrate in segmentul SUV-urilor, clientii de pe piata auto europeana dovedind mereu ca indragesc din ce in ce mai mult aceste modele de dimensiuni ceva mai generoase. Tocmai din acest motiv am vorbit foarte des si despre tot mai multe SUV-uri lansate pe piata auto, multi producatori preferand sa lanseze modele noi intr-un segment care parea din ce in ce mai cautat de la un an la altul.

Conform analistilor din domeniu, vanzarile de SUV-uri compacte pe plan european vor stagna insa in anul 2020, urmand sa se ajunga la o cifra de vanzari de aproximativ 2.2 milioane de unitati. Totodata, potrivit estimarilor facute de acestia, vanzarile vor incepe sa creasca din nou incepand cu anul 2021, urmand sa ajunga la o cifra de vanzari de 2.8 milioane de unitati in acest segment de piata in anul 2025. Asta in conditiile in care acum vorbim despre o cota de piata dubla a SUV-urilor in raport cu anul 2014.

In 2019, vanzarile din acest segment de pe piata auto au ajuns la aproximativ 2.2 milioane de unitati, conform datelor celor de la LMC Automotive. Asa cum va spuneam si mai devreme, analistii estimeaza ca vanzarile din 2020 vor ramane la acelasi nivel si in anul 2020 pe plan european. Totusi, estimarile sunt mult mai optimiste incepand cu anul 2021! Motivul este unul cat se poate de simplu, anul 2021 urmand sa ne aduca in prim plan lansarea unor generatii noi de modele in acest segment de piata!

In aceste conditii, specialistii in domeniu se asteapta ca vanzarile din acest segment de piata sa ajunga la un nivel de 2.4 milioane de unitati in anul 2021. De asemenea, acestia se asteapta la o crestere anuala in urmatoarea perioada pe acest segment de piata pe plan european.

Astfel, pana in anul 2025, vanzarile de SUV-uri compacte ar putea ajunge pana la un nivel de aproximativ 2.8 milioane de unitati. In prezent, SUV-urile compacte detin o cota de piata de aproape 13% din totalul pietei europene, analistii fiind de parere ca popularitatea lor va ramane, cel putin pentru moment, la acelasi nivel.

Alte recomandari Cars.ro
Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CE PRET ARE CEL MAI IEFTIN TESLA MODEL S SECOND HAND?
Aboneaza-te la canalul de YouTube!
Sursa: Kia

Newsletter