Vanzarile McLaren vor creste datorita cererii din China

McLaren prevede ca vanzarile sale in Asia vor fi foarte mari datorita cererii din China, dar a declarat ca livrarile globale vor fi modificate putin in 2013.

Marea companie producatoare de masini planuieste sa deschida primele patru reprezentante in China in acest an si vrea sa mai deschida inca patru in prima jumatate a lui 2014. "Partea asiatica din totalul vanzarilor globale va creste la 25% de la 10%, cat era in 2012", a spus Mirko Bordiga, director regional McLaren Asia Pacific intr-un interviu dat joi, la Tokyo.

McLaren intentioneaza sa vanda 1.400 de masini in intreaga lume in acest an. Potrivit estimarilor facute de McKinsey & Co, este de asteptat ca vanzarile masinilor de lux din China sa le depaseasca pe cele din America.

"Guvernul chinez desfasoara o campanie impotriva cheltuielilor extravagante si are in vedere sa impuna un impozit pe consum de 20% pentru masinile de lux care costa mai mult 1.7 milioane de yuani (278.000 dolari)", a publicat Nanfang Daily.

Cu toate acestea, "impozitul pentru masinile de lux ar afecta vanzarile McLaren doar in China, iar acest lucru se va intampla o perioada scurta de timp", a precizat Bordiga. "Aceasta decizie ar afecta in primul rand producatorii Ferrari si Lamborghini", a spus analistul Haitong International Securities Co, Liang Yonghuo .

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CE PIESE SE INLOCUIESC CEL MAI GREU LA UN LOGAN?
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter