Vanzarile Volvo au crescut in luna iulie cu peste 7%

Suedezii de la Volvo se bucura in continuare de o perioada foarte buna din toate punctele de vedere, cererea ridicata pentru modelele din gama sa stand drept dovada in acest sens.

Volvo XC40

Producatorul a anuntat recent ca a vandut aproape 55.000 de masini la nivel global in luna iulie, o cifra extrem de buna. Daca vrem sa facem o comparatie cu aceeasi luna a anului precedent, vom observa ca avem o crestere a cifrei de vanzari de 7.1%. Asa cum era de asteptat probabil pentru cei mai multi dintre noi, XC60 si XC40 sunt in continuare cele mai cautate modele ale producatorului nordic.

Asadar, daca ne uitam la topul celor mai bine vandute modele din gama producatorului suedez, vom observa ca in luna iulie pe primul loc se claseaza XC60, model vandut in aproximativ 15.000 de unitati. Mergem mai departe si regasim SUV-ul XC40, model vandut in aproximativ 12.200 de unitati.

In cele din urma, pe ultima treapta a podiumului regasim un alt SUV, si anume XC90, acest model fiind vandut in luna iulie catre aproximativ 7.600 de clienti din intreaga lume. In aceste conditii, putem spune fara doar si poate ca cei de la Volvo continua parcursul excelent din acest an si in luna iulie, inregistrand o cifra exacta de vanzari de 54.546 de unitati.

Este important de mentionat ca cifra de vanzari inregistrata de cei de la Volvo pe plan european a crescut, de asemenea. Astfel, vorbim in luna iulie despre o cifra de vanzari de aproximativ 25.000 de unitati, in crestere cu 4.8% in comparatie cu aceeasi luna iulie a anului precedent.

In schimb, fata de clasamentul vanzarilor la nivel global, topul celor mai bine vandute modele la nivel european este diferit. Astfel, XC40 este cel mai bine vandut model pe Batranul Continent, in timp ce a doua pozitie este ocupata de XC60.

Suedezii de la Volvo au inregistrat o evolutie excelenta si in China, o piata care se confrunta la ora actuala cu probleme destul de mari, in ciuda faptului ca este cea mai mare piata auto din lume.

Insa, cei de la Volvo au obtinut in luna iulie o crestere a cifrei de vanzari cu pana la 25%, ceea ce nu este deloc putin in actualul context in care se regaseste piata auto chineza.

Dupa primele sapte luni ale anului, cei de la Volvo au vandut 395.372 de unitati la nivel global. In comparatie cu cifra inregistrata dupa primele sapte luni ale anului 2018, vanzarilor Volvo au crescut cu 7.3 procente.

Newsletter

Whatsapp