Mercedes-Benz obtine cele mai bune vanzari in segmentul premium in luna aprilie

Mercedes-Benz obtine cele mai bune vanzari in segmentul premium in luna aprilie

Asa cum ne-a obisnuit in fiecare luna, segmentul premium ne ofera de fiecare data o batalie extrem de interesanta in materie de vanzari intre cei trei mari producatori germani: Mercedes-Benz, BMW, respectiv Audi. Cum suntem deja la jumatatea lunii mai, haideti sa ne uitam pe cifrele inregistrate in aprilie si sa vedem care mai este situatia la nivel general dupa primele patru luni ale acestui an.

Pana sa trecem la detalii, trebuie sa spunem insa ca segmentul premium se confrunta in aceasta perioada cu o scadere a vanzarilor la nivel global, acestea fiind afectate de introducerea noilor teste WLTP si de declinul popularitatii modelelor echipate cu sisteme de motorizare diesel.

Mercedes-Benz a ramas si in luna aprilie cel mai bine vandut constructor la nivel mondial, cu o cifra de vanzari care a ajuns la 182.000 de unitati. Totusi, chiar si in aceste conditii, in comparatie cu aceeasi luna aprilie a anului trecut avem o scadere a vanzarilor cu 5.5%. Producatorul german a inregistrat scaderi ale cifrelor de vanzare pe toate pietele pe care activeaza, cu exceptia Chinei.

Insa, chiar si in cazul pietei chineze vorbim despre o crestere a vanzarilor nesemnificativa, de doar 0.8 procente. Mai mult decat atat, germanii ne informeaza ca vanzarile de SUV-uri au scazut considerabil in aceasta perioada, cu nu mai putin de 13 procente.

BMW a avut o luna aprilie destul de buna, cu vanzari care au urcat pana la 171.000 de unitati, ceea ce nu este deloc rau! In comparatie cu aceeasi luna a anului trecut, cei de la BMW se pot lauda acum cu o crestere de 2.3 procente. Bavarezii se bucura de un succes important pe piata chineza, acolo unde au inregistrat o crestere a cifrelor de vanzari cu nu mai putin de 18%. De asemenea, vanzarile BMW au crescut si in Japonia, dar si in Germania. In schimb, la nivel european, bavarezii au raportat un declin de 2%. Spre deosebire de cei de la Mercedes, BMW se lauda cu o crestere a vanzarilor modelelor de tip SUV.

In cele din urma, Audi nu s-a bucurat de o luna aprilie prea stralucita, scaderea in comparatie cu aceeasi perioada a anului trecut fiind de nu mai putin de 13 procente. Astfel, cei de la Audi se pot lauda cu o cifra de vanzari de aproape 140.000 de unitati. Audi raporteaza scaderi importante pe pietele pe care activeaza. Spre exemplu, vorbim despre o scadere de 12% in China, respectiv despre o scadere de 8% pe plan european.

La nivelul primelor patru luni ale anului, Mercedes-Benz conduce detasat, cu o cifra de vanzari de aproape 743.000 de unitati. Pe locul secund se regaseste BMW, cu o cifra de vanzari de 690.500 de unitati, in timp ce pe locul al treilea se claseaza Audi, cu o cifra de vanzari de 587.500 de unitati.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei

Newsletter