Mercedes-Benz obtine cele mai bune vanzari in segmentul premium in luna aprilie

Articol scris de Adi S., in data de 16 Mai 2019

Asa cum ne-a obisnuit in fiecare luna, segmentul premium ne ofera de fiecare data o batalie extrem de interesanta in materie de vanzari intre cei trei mari producatori germani: Mercedes-Benz, BMW, respectiv Audi. Cum suntem deja la jumatatea lunii mai, haideti sa ne uitam pe cifrele inregistrate in aprilie si sa vedem care mai este situatia la nivel general dupa primele patru luni ale acestui an.

Pana sa trecem la detalii, trebuie sa spunem insa ca segmentul premium se confrunta in aceasta perioada cu o scadere a vanzarilor la nivel global, acestea fiind afectate de introducerea noilor teste WLTP si de declinul popularitatii modelelor echipate cu sisteme de motorizare diesel.

Mercedes-Benz a ramas si in luna aprilie cel mai bine vandut constructor la nivel mondial, cu o cifra de vanzari care a ajuns la 182.000 de unitati. Totusi, chiar si in aceste conditii, in comparatie cu aceeasi luna aprilie a anului trecut avem o scadere a vanzarilor cu 5.5%. Producatorul german a inregistrat scaderi ale cifrelor de vanzare pe toate pietele pe care activeaza, cu exceptia Chinei.

Insa, chiar si in cazul pietei chineze vorbim despre o crestere a vanzarilor nesemnificativa, de doar 0.8 procente. Mai mult decat atat, germanii ne informeaza ca vanzarile de SUV-uri au scazut considerabil in aceasta perioada, cu nu mai putin de 13 procente.

BMW a avut o luna aprilie destul de buna, cu vanzari care au urcat pana la 171.000 de unitati, ceea ce nu este deloc rau! In comparatie cu aceeasi luna a anului trecut, cei de la BMW se pot lauda acum cu o crestere de 2.3 procente. Bavarezii se bucura de un succes important pe piata chineza, acolo unde au inregistrat o crestere a cifrelor de vanzari cu nu mai putin de 18%. De asemenea, vanzarile BMW au crescut si in Japonia, dar si in Germania. In schimb, la nivel european, bavarezii au raportat un declin de 2%. Spre deosebire de cei de la Mercedes, BMW se lauda cu o crestere a vanzarilor modelelor de tip SUV.

In cele din urma, Audi nu s-a bucurat de o luna aprilie prea stralucita, scaderea in comparatie cu aceeasi perioada a anului trecut fiind de nu mai putin de 13 procente. Astfel, cei de la Audi se pot lauda cu o cifra de vanzari de aproape 140.000 de unitati. Audi raporteaza scaderi importante pe pietele pe care activeaza. Spre exemplu, vorbim despre o scadere de 12% in China, respectiv despre o scadere de 8% pe plan european.

La nivelul primelor patru luni ale anului, Mercedes-Benz conduce detasat, cu o cifra de vanzari de aproape 743.000 de unitati. Pe locul secund se regaseste BMW, cu o cifra de vanzari de 690.500 de unitati, in timp ce pe locul al treilea se claseaza Audi, cu o cifra de vanzari de 587.500 de unitati.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Etichete: mercedes-benz, vanzari, 2019
Anunturi Auto
Ai o masina de vanzare? Adauga un anunt gratuit pe cel mai dinamic site auto din Romania!
Adauga anunt
Facebook
 

Iti mai recomandam

Masinile inalte, cum sunt modelele SUV, nu pot fi, prin definitie, versiuni coupe. De aceea nu ne place sa numim aceste masini mari, cu acoperisul in panta, modele coupe, dar...
de - 23 Mai 2019
Acum 50 de ani, ne luam ramas bun (chiar daca temporar) de la Sean Connery in rolul celebrului James Bond. In al saselea film oficial din serie, "Her Majesty’s Secret...
de - 23 Mai 2019
Noul Land Rover Discovery Sport este dotat, conform informatiilor oficiale, cu si mai multa tehnologie dar si cu o optiune de motorizare mild-hybrid. Noul SUV va fi lansat oficia in...
de - 23 Mai 2019
La fel ca si in anii anteriori, Programul Rabla 2019 s-a dovedit a fi inca o data un real succes. De altfel, nu sunt putini cei care considera ca Programul...
de - 22 Mai 2019

Cele mai noi anunturi

6800.00 EUR - 22 Mai 2019
30900.00 EUR - 21 Mai 2019
5499.00 EUR - 21 Mai 2019
Youtube Channel
Trimite-ne un pont
Ai o informatie care poate reprezenta o stire?
Ai filmat un eveniment important?
Contacteaza-ne
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare