Cum se prezinta parcul auto national al masinilor de lux la sfarsit de 2016?

2017 Ferrari 488 GTB

Am vorbit intr-un articol anterior despre parcul auto din tara noastra si despre cat de imbatranit se prezinta acesta. La sfarsitul anului 2016, in Romania existau putin peste 5.470.000 de automobile inmatriculate. Iar piata auto din tara noastra este in crestere, numarul de masini nou inmatriculate inregistrand o crestere impresionanta in acest inceput de an.

Ei bine, pe langa tot acest numar urias de masini pentru o tara cu o infrastructura rutiera ca a noastra, mai exista si acel mic segment al masinilor de lux. Uneori poate parea chiar extrem de constrastanta aceasta imagine, nefiind deloc exclus ca la un semafor din centrul Bucurestiului sa vedem alaturate doua masini care au ca diferenta de pret cateva sute de mii de euro.

Finalul anului trecut ne-a adus in fata ochilor si o statistica a parcului auto national al masinilor de lux. Lider detasat al acestui segment sunt cei de la Porsche, producator preferat din cate se pare de romanii cu dare de mana atunci cand vine vorba despre masini de lux. Astfel, in tara noastra exista un numar de 4.643 de unitati Porsche inmatriculate. Ca tot veni vorba despre Porsche, va mai spunem si un alt aspect cel putin interesant legat de acest producator. Conform autoritatilor, masinile marca Porsche s-au clasat de-a lungul anilor in topul masinilor preferate de hotii din Romania.

Locul secund in topul masinilor de lux preferate de romani este ocupat de producatorul de lux Bentley, acesta inregistrand un numar de 295 de modele prezente pe soselele patriei. Spre exemplu, unele dintre cele mai scumpe modele cumparate anul trecut de romani au fost doua unitati Bentayga, modele care au ca pret de pornire 250.000 de euro. Ultimul loc al podiumului este ocupat de cei de la Maserati, care au vandut 284 de unitati in tara noastra.

Ei bine, nici cei de la Ferrari nu stau prea rau la nivelul tarii noastre, fiind prezenti aici cu 189 de exemplare. De asemenea, cel mai scump automobil care a ajuns in tara noastra in prima jumatate a anului trecut a fost un model Ferrari 488 GTB, model care are ca pret de pornire suma de 270.000 de euro.

Un alt bolid care pare greu de crezut la prima vedere ca exista si in Romania este Bugatti Veyron, model cotat la aproximativ un milion si jumatate de euro. Cei de la Bugatti au in prezent in tara noastra doar doua exemplare inmatriculate, cifra in scadere fata de anii trecuti.

Printre ceilalti producatori de masini de lux care se gasesc si in tara noastra ii mai putem enumera pe cei de la Rolls-Royce (60 unitati), Lamborghini (49 unitati), respectiv Mercedes AMG (41 unitati). Nici cei de la McLaren nu se fac lipsiti de pe piata auto din Romania, fiind prezenti cu un numar de 5 exemplare.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CUM SE FABRICA UN BMW SERIA 4 COUPE (G22)?
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter