Vanquish Zagato Shooting Brake arata cu adevarat senzational!

Aston Martin Vanquish Zagato Shooting Brake

Poate ca numele este putin cam lung iar design-ul bordului nu pare tocmai modern, dar nimic nu e perfect in lumea asta, asa ca luati o pauza scurta si admirati in intregime frumusetea acestui... Aston Martin Vanquish Zagato Shooting Brake.

In plus, masina este exact ceea ce sugereaza numele, un adevarat model shooting brake cu doar doua usi, diferit de alte masini, care au si usa din spate (portbagajul) si ne referim aici la... Mercedes-Benz CLA Shooting Brake.

Observata in toata splendoarea sa pe strazile din Londra, aceasta adevarata opera de arta semnata Zagato este destul de rara, daca luam in calcul faptul ca au fost construite doar 99 de exemplare, intr-o serie exclusiva, care include versiunile Coupe, Volante si Speedster.

Apropo, trebuie sa va mentionam ca exista chiar un proprietar norocos care are in colectia personala toate cele patru versiuni.

Revenind la imaginile din Londra, pe noi ne-au bucurat foarte tare pentru ca ne-au dat sansa sa ne uitam de aproape la acest model care poarta semnatura Zagato, acest acoperis "double bubble" cu inserturi de sticla, care permit luminii sa-si gaseasca drumul spre interiorul cabinei.

Inainte de a merge mai departe, trebuie sa mentionam ca toate cele 99 de unitati au fost deja vandute.

Ei bine, uimitorul model break are doar doua locuri si vine echipat cu acelasi motor V12 de 580 de cai putere pe care il gasim pe versiunea care ii sta la baza, Vanquish S. Varianta coupe standard accelereaza de la 0 la 100 de km/h in doar 3 secunde si jumatate si atinge o viteza maxima de 324 de km/h, asa ca ne asteptam la aceleasi performante si de la Zagato Shooting Brake.

Ce inseamna asta? Simplu, masina pe care v-o prezentam in acest articol este unul dintre cele mai rapide modele break din lume si asta gratie motorului aspirat natural, de 5,9 litri.

Fanii Zagato isi amintesc, poate, de un alt model shooting brake construit recent de constructorul italian. Si acesta a avut la baza tot un Aston Martin, se numeste Virage Shooting Brake si a fost construit in 2014, cu scopul de a puncta aniversarea a 95 de ani a companiei britanice.

Masina a fost comandata de un client european, care era in cautarea unui "model modern de colectie, care se poate construi intr-un atelier", asa ca acest break in doua usi arata cu adevarat special si la cinci ani de la momentul lansarii.

Newsletter

Whatsapp