Urmatoarea generatie de baterii Porsche promite o autonomie mai mare pentru masinile electrice

Porsche MIssion E

Ne place sa auzim, cat se poate de des, despre fel de fel de descoperiri la capitolul baterii de mare capacitate dar, din pacate, multe dintre acestea par intangibile in acest moment. Asta nu inseamna ca ele nu pot exista, ci ca va mai dura ceva timp pana la implementarea lor.

Presedintele consiliului de administratie Porsche, Oliver Blume, a declarat, recent, intr-un interviu, ca marca pe care o reprezinta are deja o noua generatie de baterii pregatite pentru lansare anul viitor. Noile pachete de baterii isi vor gasi locul pe urmatoarele vehicule hibrid sau electrice in lunile ce vin.

"Urmatoare generatie de baterii va veni in 2020 si va oferi o crestere in amperajul pe ora de la 37 la 47. Asta ne va permite autonomii mai mari, pe masura ce vom reusi sa le implementam pe noile produse", a declarat oficialul german.

Chiar daca Blume sustine ca noile baterii ale marcii ar putea aparea pe masinile proprii chiar de anul viitor, producatorul este acum axat pe lansarea noului Taycan. Exista deja peste 20.000 de oameni interesati, asa ca gigantul german a anuntat deja ca va mari capacitatea de productie.

E important sa mentionam ca nu e vorba despre 20.000 de precomenzi, din moment ce acestea nu sunt valabile, dar acest numar indica faptul ca exista multi oameni interesati in vehiculele sport electrice Porsche si multi dintre ei sunt interesati chiar sa depuna un depozit.

"E vorba despre mai multi oameni decat ne-am fi asteptat: aflam aceste cifre, de obicei, doar imediat dupa o prezentare oficiala sau dupa ce eventualii clienti au luat deja contactul cu masina", a declarat acelasi Oliver Blume.

Conform presei de specialitate, presedintele consiliului de administratie Porsche a declarat chiar ca marca ar putea oferi clientilor sai, temporar, un vehicul hibrid plug-in Panamera, in cazul in care vor fi nevoiti sa astepte prea mult pentru modelul Taycan comandat.

Sa nu uitam ca Porsche are planuri mari pentru intreaga gama de modele plug-in in anii urmatori. In acest caz, daca intentioneaza sa introduca noile baterii si pe Taycan, suntem absolut siguri ca si alte modele viitoare vor beneficia de noua generatie. Taycan va fi lansat oficial, ca model pentru anul 2020, in luna septembrie.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei

Newsletter