Urban City, primul model 100% electric din istoria Dacia. Cand va fi lansat!

Alianta Renault-Dacia a dat primele detalii despre modelul 100% electric pe care il pregateste.

Dacia pregateste de zor primele modele hibride si electrice, care sa ii permita sa se incadreze in normele care vor fi impuse in toata Europa incepand de anul viitor. Primul pas a fost facut deja, prin lansarea unor modele propulsate pe GPL, care au emisii mult sub nivelul celor pe combustibili clasici, dar acesta este doar inceputul. In 2021, producatorul de la Mioveni va lansa si primele modele hibride si electrice.

Primul model 100% electric de la Dacia se va numi Urban City si va fi construit cel mai probabil pe platforma noului Twingo Electric de la Renault. Masina va fi lansata la finalul lui 2021, dupa cum se arata intr-un comunicat al celor de la Renault. Prea multe nu au fost dezvaluite despre noul model, dar pe internet au inceput sa circule deja cateva exercitii de design realizate de artisti grafici extrem de cunoscuti si care in trecut si-au dovedit intuitivitatea. Acesta este si cazul modelului prezentat in poza de mai sus.

Cat despre modeul hibrid pe care Dacia il va lansa, el va fi de fapt un Duster propulsat cu motot plug-in hybrid. Noua masina Duster va primi insa si un facelift, astfel ca romanii il vor putea percepe ca pe un model nou-nout.

Toate aceste noutati de la Dacia vin in contextul in care, de anul viitor, toti producatorii europeni vor trebui sa se incadreze intr-o medie a emisiilor de 95 de grame de monoxid de carbon per kilometru, pentru intreaga flota.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CE PRET ARE CEL MAI IEFTIN TESLA MODEL S SECOND HAND?
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter