Uniunea Europeana aduce schimbari in randul dotarilor auto! Iata despre ce este vorba!

Volvo XC40

Accidentele rutiere reprezinta una dintre cele mai mari probleme cu care se confrunta lumea moderna din ziua de astazi, statisticile la nivel mondial confirmand asta fara doar si poate. Conform rapoartelor intocmite la nivel european, peste 25.000 de persoane isi pierd viata pe drumurile europene, in timp ce alte sute de mii sfarsesc prin a fi ranite ca urmare a unor accidente rutiere.

Aceleasi rapoarte ne arata si faptul ca cea mai mare parte a acestor accidente, mai exact peste 90 de procente dintre acestea, au ca principala cauza greselile umane. 

Avand in vedere ca este o problema majora la nivelul Uniunii Europene, problema accidentelor rutiere a ajuns sa fie dezbatuta si la Bruxelles, la nivelul cel mai inalt al Parlamentului European.

Citeste si: Am pilot automat, dar nu stiu exact cum se foloseste! Ce inseamna inscrisurile de pe maneta si cum functioneaza de fapt? 

Din fericire, unii parlamentari si-au dat seama ca accidentele rutiere reprezinta o adevarata problema cu care ne confruntam cu totii, iar pentru a o diminua ar trebui gasite niste solutii. 

Deputatul Dieter Lebrecht Koch a declarat in cadrul unei sesiuni plenare a Parlamentului European ca sistemele de siguranta automate sunt cele care ne ajuta cel mai mult in astfel de cazuri, acesta numindu-le un fel de “copilot tacut” care ne ajuta sa evitam accidentele. Dieter Koch a mai spus ca greselile vor fi prezente mereu, acestea fiind facute atat de soferi, cat si de pietoni sau biciclisti, acest lucru fiind greu de indreptat. 

In acest sens, in cadrul Parlamentului European a ost adoptata o rezolutie non-legislativa care prevede ca toate autoturismele noi sa fie dotate cu sisteme de siguranta.

Mai exact, textul prevede ca automobilele noi sa fie echipate cu sisteme pentru detectarea pietonilor, sistem de franare automata si de asistenta la franare. Astfel, aceste sisteme ar putea ajuta in cazul unor greseli omenesti si le-ar putea corecta in unele cazuri, prevenind astfel macar un anumit numar de accidente care ar urma sa se produca.

Din pacate, desi aceste sisteme de siguranta exista, nu sunt echipate pe toate masinile din cauza costului suplimentar pe care l-ar provoca. 

Textul rezolutiei a fost votat cu nu mai putin de 593 de voturi “pentru” si doar 39 de voturi “impotriva”, in timp ce un numar de 53 de parlamentari au dorit sa se abtina. De asemenea, deputatii europeni si-ar mai dori sa reduca limita de alcool din sanga la zero in ceea ce ii priveste pe soferii incepatori si pe soferii profesionisti de pe teritoriul Uniunii. 

Te-ar mai putea interesa:

Twin Turbo si Bi Turbo: care sunt diferentele intre cele doua mecanisme care dau batai de cap multor soferi!

Ce stii despre sistemul ABS al masinii tale? Iata ce este si cum functioneaza!

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CE MASINI DETINE LEBRON JAMES
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter