Uber a dezvaluit un nou concept de taxi aerian, dar si un nou oras pilot Uber Air

Uber a dezvaluit un nou concept de taxi aerian, dar si un nou oras pilot Uber Air

Aceasta saptamana aduce cu sine cea de-a treia editie a summit-ului anual Elevate, cei de la Uber prezentandu-se in fata noastra cu o surpriza de proportii! Mai exact, compania americana a dezvaluit cu aceasta ocazie un nou concept de taxi aerian.

De asemenea, americanii au anuntat si un nou oras pilot Uber Air. Totodata, au mai fost aduse in discutie si o serie de parteneriate care vor ajuta in cele din urma la lansarea primei retele de aviatie urbana. Oficialii Uber ne mai transmit cu aceasta ocazie ca prin anuntarea noului oras pilot Uber Air a fost consolidat si obiectivul de incepere a testelor de zbor din anul 2020, urmand ca activitatea comerciala in acest sector sa inceapa din 2023.

Eric Allison, seful Uber Elevate, s-a declarat extrem de entuziasmat de acest nou pas facut de echipa sa, spunand ca “al treilea summit anual Uber Elevate a decolat din nou pentru a arata progresele facute astfel incat Uber Air sa faca parte din realitatea de zi cu zi din 2023”. De asemenea, Allison merge si mai departe si spune ca “rezervarea unui zbor prin simpla apasare a unui buton este mult mai aproape decat credem”.

In aceste conditii, Allison spune ca trebuie sa fim pregatiti de lansarea unor noi heliporturi, unor noi modele de cabine de taxi aerian si, bineinteles, unor noi modele de avioane. Totodata, Allison explica ca Elevate este “viziunea Uber de a muta ridesharing-ul in aer, cu taxiuri aeriene electrice care protejeaza mediul si care sunt silentioase si sigure”.

Una dintre cele mai importante informatii aflate in cadrul summit-ului anual despre care spuneam mai devreme este ca Melbourne se va alatura de acum incolo oraselor Dallas si Los Angeles ca orase pilot. Astfel, in anul 2020 sunt deja programate teste de zbor, operatiunile comerciale urmand sa debuteze incepand cu anul 2023. Americanii au anuntat si semnarea unor noi parteneriate, inclusiv cu Aeroportul Melbourne, scopul principal fiind acela al crearii de infrastructura de care este nevoie pentru o retea de aviatie urbana de succes.

Uber anunta cu aceasta ocazie ca nu va fabrica vehiculele, dar ca va lucra cu lideri din industrie pentru a realiza aeronave care sa decoleze si sa aterizeze 100% vertical (prin tehnologia eVTOL) si care vor folosi platforma Uber Air. Totodata, in cadrul summit-ului au fost expuse modelele VTOL ale companiilor Aurora (o subsidiară Boeing), Pipistrel, Karem Aircraft, Bell si Jaunt, acesta din urma fiind un nou partener.

Newsletter

Whatsapp