Trucarea softurilor de emisii: boala grea pentru alte trei marci importante!

Articol scris de C. Zanfir , in data de 16 August 2018

Testele de emisii nu mai sunt ce au fost inainte, se pare. Daca inainte constructorii auto se gandeau macar la faptul ca trucarea unui test de emisii inseamna sa-ti pacalesti clientii, in momentul de fata se pare ca industria automobilelor este brazdata de fel de fel de trucaje ale testelor de emisii. Motivul? Cine credeti ca ar rata vanzarile unui model abia construit doar pentru ca nu dau testele de emisii? Pana la urma este vorba doar despre bani si sunt foarte putini producatori de automobile care se mai gandesc si la clienti atunci cand incearca sa construiasca o masina si sa o scoata la vanzare.

De data aceasta, alt constructor auto a fost prins cu mata in sac atunci cand a venit vorba de trucarea testelor de emisii. Si pe langa acesta, se pare ca alti doi s-au alaturat dupa ce au fost descoperiti.

Cele trei nume pe care ti le voi prezenta acum sunt nume care pareau absolut inofensive la inceput si despre care nici macar nu ai gandi ca ar putea sa faca un asemenea lucru: Mazda, Nissan si Suzuki au fost prinsi falsificand testele de emisii.

Si se pare ca nu doar cele trei nume au fost prinse, in urma controalelor. La lista rusinii se mai adauga si Yamaha sau Subaru.

9 august a fost data decisiva pentru trei dintre ele: Mazda, Suzuki si Yamaha. Cele trei au fost cumva patate de gurile rele si astfel ca informatiile au ajuns foarte repede in presa. De la presa la controale amanuntite nu a mai fost decat un pas, iar mai apoi s-a aflat si despre Nissan si Subaru.

Este foarte simplu ca marcile pe care le-am precizat in articolul acesta sunt nume foarte mari si grele ale industriei auto, asa ca nu se putea ca dupa nemti sa mai urmeze si branduri in care oamenii sa aiba totala incredere. Dar iata ca increderea clientilor se zdruncina - ce e drept, nu a tuturor pentru ca exista soferi carora putin le pasa de toata aceasta poveste cu falsificarea testelor de emisii si tot ce isi doresc este sa isi primesca masina pentru care au platit. De cele mai mult ori, acestia sunt soferii carora nu le pasa de faptul ca mediul inconjurator este destul de poluat si trucarea softurilor de emisii este intr-adevar o problema destul de mare pentru toata lumea - atat pentru constructor, cat si pentru client.

Dupa ce s-a aflat despre acest lucru, actiunile companiilor enuntate mai sus au scazut… ramane de vazut ce se va intampla in continuare.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Anunturi Auto
Ai o masina de vanzare? Adauga un anunt gratuit pe cel mai dinamic site auto din Romania!
Adauga anunt
Facebook
 

Iti mai recomandam

Dupa succesul repurtat cu modelul EcoSport, Ford se pregateste să lanseze in producție la Craiova un nou SUV. Potrivit colegilor nostri de la Automotive News, noul model se va...
de - 18 Ianuarie 2019
Britanicii de la Lotus traverseaza o perioada extrem de buna, cifrele inregistrate in anul 2018 stand dovada in acest sens. Poate ca nu sunt multi cei care s-au gandit in...
de - 18 Ianuarie 2019
Inceputul noului an a insemnat pentru cei de la Ford si un moment perfect pentru a isi reconsidera strategia pe termen scurt la nivel european. In acest sens, Ford Europa...
de - 18 Ianuarie 2019
Emisiile mari de dioxid de caorbon reprezinta deja de cativa ani buni o problema importanta pentru autoritatile europene. Poluarea a ajuns in ziua de astazi la un nivel pe care...
de - 17 Ianuarie 2019

Cele mai noi anunturi

Youtube Channel
Trimite-ne un pont
Ai o informatie care poate reprezenta o stire?
Ai filmat un eveniment important?
Contacteaza-ne
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare