A fost inaugurat primul circuit la standarde europene in Romania: Transilvania Motor Ring

Transilvania Motor Ring

Oficialitatiile locale din Targu Mures au inaugurat oficial circuitul Transilvania Motor Ring pe 10 noiembrie. Evenimentul trebuia sa se petreaca inca de anul trecut, dar o greseala in proiect care a adus un parapet prea aproape de pista a impiedicat acest lucru. Transilvania Motor Ring se afla mai exact pe teritoriul localitatilor Ungheni si Sanpaul si a costat pe 58 de milioane de lei, bani care au provenit din fonduri europene si fonduri publice.

Proiectul Transilvania Moto Ring a demarat in urma cu opt ani de zile, dar problemele clasice deja aparute in Romania au intarziat lucrarile extrem de mult si circuitul a fost finalizat doar in 2017. Fanii auto au asteptat cu mare interes lansarea circuitului, dar un parapet montat prost si care nu permitea organizarea curselor de motociclete a facut ca lansarea pistei sa fie intarziata.

La deschiderea circuitului au participat o multime de pasionati, dar si Titi Aur si Mihai Leu, cei doi fiind printre cei puternici promovatori ai motorsportului din Romania. Fostul mare campion de la box este acum pilot si a condus pe circuit un Ferrari, in timp ce Titi Aur a laudat aceasta realizare extrem de importanta pentru sporturile cu motor din tara.

Transilvania Motor Ring este prevazut cu un circuit de viteza de peste 3,5 kilometri, cu sistem de cronometraj, control concurs și punct de informare, o cladire centrala cu spatii pentru oficiali si presa, boxe duble, tribune, restaurante, depozite, parcari, dar și spaÅ£ii de lucru pentru echipe. Din pacate pentru multi, acest circuit este foarte scump si o zi de inchiriere cu spectatori se ridica la un cost de 144.363 de lei. Evenimentele private sunt mult mai ieftine, dar cu toate astea trebuie platita suma de 27.859 de lei pentru 12 ore.

Noul circuit din Romania este construit dupa modelul de la Hungaroring, acolo unde se desfasoara anul Marele Premiu al Ungariei la Formula 1, insa la dimensiuni mai mici. Acest proiect a facut ca oamenii din zona respectiva sa beneficieze de 35 de locuri de munca permanente si peste 180 pe termen scurt.

„Sunt apropiat de orasul Targu Mures si cunosc povestea acestui circuit, mi se pare o investitie extraordinara si cred ca este un lucru foarte bun pentru acest judet. Sunt convins ca in aceasta zona se va dezvolta foarte mult sportul cu motor”, a afirmat Mihai Leu, cel care dupa retragerea din box si-a concentrat atentia spre sporturile cu motor.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
2020 BMW M5 (F90) FACELIFT - PREZENTARE OFICIALA
Aboneaza-te la canalul de YouTube!
Sursa: Federatia Romana de Motociclism

Newsletter