Toyota anunta lansarea unei versiuni sportive Yaris de 210 CP

Toyota anunta lansarea unei versiuni sportive Yaris de 210 CP

Anul 2017 va reprezenta pentru Toyota Yaris un an al schimbarii, cunoscutul model al constructorului nipon bucurandu-se in acest an de o noua generatie care va intra pe piata. Lansat pentru prima data in 1999, Yaris s-a bucurat de un succes considerabil de-a lungul timpului, devenind unul dintre cele mai cunoscute modele ale producatorului. Ajuns in prezent la cea de-a treia generatie, lansata in urma cu aproape patru ani, reprezentantii Toyota au hotarat sa ne aduca o schimbare.

Cea de-a patra generatie Yaris anuntata de japonezii de la Toyota va putea fi vazuta prima data peste numai doua luni, atunci cand aceasta isi va face debutul in cadrul Salonului Auto de la Geneva. Este important de mentionat faptul ca nu vorbim despre un model cu totul nou pe care il pregatesc asiaticii, ci mai mult despre o evolutie de care se bucura modelul pe care il cunoastem in prezent.

Noul Yaris va fi construit avand la baza aceeasi platforma pe care sunt construite si modelele generatiei actuale. Nici infatisarea la nivel exterior sau la nivel interior nu va avea parte de schimbari semnificative, reprezentantii Toyota anuntand in principal o evolutie fireasca a modelului actual. Din primele doua poze publicate de acestia, putem observa doar o restilizare de care au beneficiat blocurile optice.

Surpriza celor de la Toyota vine odata cu anuntul lansarii si unei variante sportive Yaris, care va duce modelul de segment B peste pragul celor 200 de cai putere. Cu o unitate de motorizare capabila sa dezvolte 210 cai putere, conform spuselor reprezentantilor constructorului nipon, noua generatie Yaris va intra intr-o lupta acerba pe acest segment cu modele cunoscute precum Volkswagen Polo GTI, Renault Clio RS Trophy, Peugeot 208 GTI sau Fiesta ST200.

Informatiile despre aceasta versiune sportiva lansata odata cu debutul celei de-a patra generatii Yaris nu sunt prea multe pana in momentul de fata, reprezentantii producatorului nipon dorind sa mareasca suspansul pana in preajma Salonului Auto din Tara Cantoanelor. Astfel, stim ca este vorba despre o versiune in trei usi si care se va numi, cel mai probabil, Yaris Gazoo, numele echipei de specialisti din cadrul Toyota care se ocupa de modelele implicate in cursele de anduranta si in sporturile cu motor.

Din comunicatul de presa emis de cei de la Toyota mai aflam si despre pastrarea in gama Yaris a versiunii hibride, model care s-a bucurat de un succes important pe piata europeana. Asadar, pana la Salonul Auto de la Geneva nu ne ramane decat sa asteptam sa aflam ce informatii vor mai dori sa faca publice reprezentantii constructorului japonez.

VIDEOCLIPUL ZILEI