Toyota vrea vanzari mai mari

Toyota Motor Corp. a declarat ca este putin probabil sa ajunga iar la cota de piata pe care a avut-o acum patru ani in Statele Unite, cand a atins apogeul vanzarilor sale. Constructorul japonez spera sa atraga o crestere a vanzarilor prin imbunatatirea calitatii masinilor. Toyota este al treilea constructor auto de pe piata din Statele Unite, dupa General Motors Co si Ford Motor Co.

Producatorul prevede o crestere a vanzarilor intre 14% si 17% in viitorul apropiat : "Nu sunt sigur ca 17% este un numar realist", a declarat Jim Lentz, Senior Managing Officer si CEO Toyota pentru America de Nord.  

Cresterea mare de care compania s-a bucurat in 2009 s-a datorat vanzarilor slabe ale rivalilor americani, provocate de criza financiara globala. In 2012, cota de piata a companiei a crescut la 14,4%, dupa ce in 2011 a fost doar de 12,9%, cand aprovizionarea furnizorilor a fost intrerupta dupa dezastrul produs de un tsunami care a lovit Japonia.

Akio Toyoda (57), presedintele si nepotul fondatorului companiei, a incercat sa puna accentul mai mult pe calitate in construirea masinilor. De asemenea, el a numit straini in functii de conducere pentru anumite regiuni, in scopul de a accelera procesul decizional regional.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CE PIESE SE INLOCUIESC CEL MAI GREU LA UN LOGAN?
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter