Toyota se gandeste la lansarea unei versiuni de performanta pentru C-HR

Conform unor surse apropiate de cei din conducerea Toyota, SUV-ul de performanta GR C-HR ar putea sa isi faca debutul oficial pe piata in urmatorii doi ani.

Toyota C-HR

Asa cum va spuneam si in urma cu numai cateva zile, unele surse apropiate de reprezentantii din board-ul de conducere al producatorului nipon afirmau ca Toyota isi doreste un nou hot hatch in gama. Conform zvonurilor care aparusera pe acest subiect, acesta ar urma sa aiba la baza actuala generatie Corolla. Bineinteles, un asemenea model nu ar fi putut fi dezvoltat decat de specialistii din cadrul diviziei de performanta Gazoo Racing.

In cazul in care toate aceste zvonuri se vor dovedi conforme cu realitatea, viitorul Toyota GR Corolla ar urma sa fie echipat din punct de vedere tehnic cu o unitate de motorizare cu trei cilindri si cu o capacitate de 1.6 litri, unitate introdusa in premiera pe GR Yaris.

Asa cum probabil ca stiti deja, in cazul modelului de clasa mica, unitatea in cauza este capabila sa dezvolte nu mai putin de 261 de cai putere si un cuplu maxim de 360 Nm. Ei bine, se pare ca acestea nu sunt singurele zvonuri care circula in aceste zile cu referire la planurile celor de la Toyota!

Vorbind in continuare despre cele sustinute de aceleasi surse apropiate de cei din conducerea producatorului nipon, oficialii Toyota nu exclud nici lansarea unui SUV de performanta.

Acesta ar urma sa poarte numele GR C-HR si ar urma sa isi faca debutul pe piata in urmatorii doi ani. Acum, nu mai ramane decat de vazut daca producatorul nipon va dezvolta o astfel de versiune bazata pe actualul C-HR sau daca va introduce o astfel de versiune performanta abia in momentul lansarii unei noi generatii a modelului!

Dorinta celor de la Toyota de a lansa un astfel de SUV de performanta nu trebuie tratata cu surprindere, clientii de pe piata auto aratand in ultima vreme un interes din ce in ce mai ridicat pentru aceste modele. Asadar, cel mai probabil, vom mai vedea lansari de SUV-uri de performanta si in urmatorii ani!

Din punct de vedere tehnic, si aceasta versiune de performanta GR C-HR ar urma sa fie echipata cu aceeasi unitate de motorizare cu capacitate de 1.6 litri despre care vorbeam in randurile anterioare. Totusi, cel mai probabil, resursele oferite de aceasta vor fi ceva mai mici in comparatie cu cele livrate in cazul lui GR Yaris. 

Alte recomandari Cars.ro
Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei

Newsletter