Toyota va cumpara baterii pentru masinile electrice de la chinezii de la CATL

Toyota va cumpara baterii pentru masinile electrice de la chinezii de la CATL

Marea majoritate a producatorilor auto importanti din toate colturile lumii au intrat in ultimii ani intr-o cursa nebuna pentru dezvoltarea cat mai rapida a unui numar tot mai mare de masini electrice. Este drept, piata masinilor electrice se dezvolta si ea la randul ei intr-un ritm ametitor, cifrele de vanzari obtinute, spre exemplu, in prima jumatate a anului curent demonstrandu-ne ca aceste masini incep sa devina din ce in ce mai populare printre clienti. In acest context, fiecare constructor auto incearca sa faca primul pas decisiv in fata pentru a se remarca in randul clientilor pe acest segment de piata.

Insa, asa cum probabil ca va aduceti aminte din urma cu ceva timp, producatorii auto si-au dat seama ca se confrunta cu o problema destul de serioasa. Si anume cu lipsa bateriilor pentru masinile electrice intr-un numar atat de mare.

Spre exemplu, Volkswagen este unul dintre constructorii de renume care si-au dat seama ca au o asemenea problema, semnand apoi mai multe parteneriate cu producatori diferiti de baterii pentru masinile electrice pentru a se asigura ca procesul de productie nu se va bloca din acest motiv. Insa, problema inca exista, cererea pentru baterii fiind mai mare decat este capacitatea de productie.

Toyota anunta acum ca a semnat un parteneriat cu chinezii de la CATL pentru achizitia de baterii pentru masinile electrice pe care le produce. CATL este unul dintre cei mai importanti furnizori de baterii pentru masinile electrice de pe piata, avand parteneriate in exercitiu si cu alti constructori de pe piata auto. In acest fel, cei de la Toyota au vrut sa se asigure ca isi pot duce planurile pe care le au in momentul de fata la capat. La ora actuala, Toyota are o intreaga strategie legata de productia de masini electrice, denumite de acestia si New Energy Vehicles.

De asemenea, cei de la Toyota isi propun ca prin acest parteneriat cu chinezii de la CATL sa dezvolte noi tehnologii in domeniu. Nu in ultimul rand, constructorul a anuntat deja ca isi doreste sa caute si metode prin care aceste baterii ale masinilor electrice sa poate fi reciclate si reutilizate.

Problema reciclarii si reutilizarii bateriilor masinilor electrice a inceput sa fie adusa din ce in ce mai des in discutie de producatorii auto, reprezentand o tema serioasa pentru viitor pentru toti constructorii auto care au inceput sa produca un numar din ce in ce mai mare de modele cu propulsie electrica.

Videoclipul zilei
5 DOTARI AUTO PE CARE LE FOLOSIM GRESIT
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter