Toyota vrea sa lanseze 10 modele electrice pana in 2025

Electrificarea se dovedeste a fi din ce in ce mai importanta pentru Toyota, oficialii companiei nipone anuntand noi planuri ambitioase in aceasta directie pentru anii urmatori.

Toyota vrea sa lanseze 10 modele electrice pana in 2025

Toyota anunta in vara anului trecut ca se va concentra in perioada urmatoare in directia electrificarii gamei de modele, dezvaluind ca au in plan construirea a 6 modele electrice in urmatorii ani.

Strategia celor de la Toyota se pare insa ca devine si mai ambitioasa decat atat, oficialii producatorului nipon anuntand acum ca noul plan prevedere dezvoltarea a nu mai putin de 10 modele in urmatorii cinci ani, termenul limita fiind anul 2025. De asemenea, cei de la Toyota promit si lansarea unor modele noi in segmentele in care producatorul nu este prezent la aceasta ora.

Asadar, producatorul nipon isi propune sa lanseze pe piata pana in anul 2025 nu mai putin de zece modele electrice, unele dintre acestea urmand sa fie comercializate si sub brand-ul premium Lexus. In acelasi timp, oficialii producatorului nipon anunta ca gama de hibrizi traditionali va ajunge pana la nu mai putin de 25 de modele.

Daca asta nu era de ajuns, cei de la Toyota au mai facut o promisiune odata cu dezvaluirea acestei strategii noi, si anume lansarea unui model plug-in hybrid in fiecare an. Toate aceste informatii au fost dezvaluite de Van Zyi, seful Toyota pentru piata auto europeana.

Asa cum stim deja, cei de la Toyota au publicat recent primele fotografii si informatii oficiale cu primul sau model electric de serie, acesta anuntandu-se a fi un rival pentru Smart EQ Fortwo. Acest model electric al celor de la Toyota va avea o autonomie de 100 de kilometri si va aparea pe piata auto nipona pana la finalul acestui an.

Totodata, SUV-ul Toyota C-HR este deja disponibil la aceasta ora si intr-o versiune electrica, aceasta fiind disponibila doar pe piata auto din China. Oficialii niponi au confirmat tot pe acest subiect ca viitoarea generatie a lui Aygo ar putea avea doar o versiune electrica. Pe aceeasi lista a electricelor se regasesc si utilitarele Proace si Proace City. In plus, asa cum stim deja, Toyota RAV4 a primit deja o versiune plug-in hybrid.

Toyota se asteapta la o explozie a vanzarilor din segmentul masinilor echipate cu sisteme de propulsie alternativa, estimand ca 90% dintre vanzarile anului 2025 vor fi generate de modele electrificate. DIntre acestea, 70% vor fi modele hibride, in timp ce 10% vor fi modele plug-in hybrid.

Alte recomandari Cars.ro
Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
TOP 5 CELE MAI FIABILE MASINI JAPONEZE
Aboneaza-te la canalul de YouTube!
Sursa: Toyota

Newsletter