Toyota isi propune cresterea vanzarilor pe plan european

Toyota isi propune cresterea vanzarilor pe plan european

Toyota anunta la inceputul acestei saptamani planuri importante pentru urmatorii cinci ani, producatorul nipon dorindu-si cifre din ce in ce mai bune din punct de vedere al vanzarilor pe plan european.

Piata europeana se dovedeste a fi o piata importanta pentru japonezii de la Toyota, oficialii marcii nipone anuntand recent ca isi propun cresterea vanzarilor de pe Batranul Continent in anii urmatori. Mai exact, Toyota anunta ca vrea sa isi creasca vanzarile cu 30% in Europa in urmatorii cinci ani. Desigur, nu este o misiune deloc usoara pentru japonezi, insa acestia se dovedesc a fi extrem de optimisti in aceasta privinta.

Atunci cand vorbesc de indeplinirea acestui plan, cei de la Toyota fac referire inevitabil si la noul SUV subcompact pe care urmeaza sa il lanseze in acest an. Astfel, toate sperantele producatorului se indreapta, cel putin la acest moment, catre acest nou model, cu care ar urma sa dea lovitura pe plan european.

Desigur, este greu de prezis acest lucru, insa oficialii constructorului nipon mizeaza pe succesul acestui nou model. Pana la acest moment nu avem insa prea multe informatii in aceasta privinta, drept pentru care nu se pot spune prea multe!

Anuntul cu privire la acest nou SUV subcompact a venit abia in urma cu o saptamana, atunci cand cei de la Toyota au confirmat ca pregatesc lansarea lui pentru piata europeana pentru a extinde astfel gama de modele.

Din informatiile pe care le avem pana la aceasta ora, noul SUV va avea la baza o noua varianta a platformei GA-B, derivata din platforma TNGA. Noul model urmeaza sa fie produs in cadrul uzinei pe care cei de la Toyota o detin in Franta, in apropiere de localitatea Valenciennes, uzina in cadrul careia este produs la acest moment si modelul Yaris.

Odata cu lansarea pe piata a acestui nou model, japonezii spera la o crestere cu aproximativ 30% a vanzarilor din Europa, pana in 2025. Conform cifrelor din anul ce tocmai s-a incheiat, Toyota si Lexus au avut impreuna o cifra de vanzari de 1.09 milioane de unitati, cota de piata a acestora fiind de 5.3%.

In aceste conditii, constructorul nipon vrea ca peste cinci ani sa ajunga la o cota de piata de 6.5% si la o cifra de vanzari de peste 1.4 milioane de unitati pe plan european. Ramane, asadar, de vazut cum va fi primit noul SUV si cum se va descurca acesta din punct de vedere al vanzarilor.

VIDEOCLIPUL ZILEI