Toyota si Panasonic vor produce baterii pentru masinile electrice

Toyota si Panasonic au anuntat la inceputul acestei saptamani ca vor colabora in perioada urmatoare pentru dezvoltarea impreuna a bateriilor pentru masinile electrice, noua companie urmand sa isi inceapa activitatea in aceasta primavara.

Toyota si Panasonic vor produce baterii pentru masinile electrice

Masinile electrice sunt din ce in ce mai cautate in ultimii ani, drept pentru care marea majoritate a constructorilor de pe piata auto globala si-au indreptat atentia catre electrificare.

Toate bune si frumoase pana cand ajungem sa vorbim despre bateriile dedicate acestor masini electrice, baterii fara de care acest segment de pe piata auto nu ar putea functiona. Avand in vedere ca tot mai multi producatori auto au nevoie de un numar din ce in ce mai mare de baterii de acest fel, producatorii clasici de baterii electrice au recunoscut ca nu mai au cum sa faca fata.

Din acest motiv, in ultimii ani am tot vazut diversi producatori auto care au luat aceasta problema in propriile maini si au investit in dezvoltarea unor fabrici care sa produca baterii pentru masinile electrice. Se pare ca acum a venit randul celor de la Toyota sa faca un pas in fata in aceasta directie!

Producatorul nipon a anuntat recent ca a semnat o colaborare cu cei de la Panasonic in vederea dezvoltarii impreuna a bateriilor pentru masinile electrice. Conform primelor informatii pe care le avem pe acest subiect, noua companie care se va ocupa cu acest lucru isi va incepe operatiunile in luna aprilie a acestui an.

Potrivit detaliilor care au aparut in presa internationala in ultima vreme, discutiile dintre oficialii Toyota si Panasonic pe aceasta tema nu sunt chiar de ieri, de astazi. Mai exact, se pare ca cele doua companii au purtat negocieri pe aceasta tema pe aproape tot parcursul anului trecut.

Din fericire, in cele din urma, cele doua companii au ajuns la un numitor comun privind infiintarea unui joint-venture specializat in baterii pentru masinile electrice. Noua companie se va numi Prime Planet Energy & Solutions. Conform informatiilor pe care le avem pana la aceasta ora, Toyota controleaza 51% dintre actiunile noii companii, in timp ce Panasonic detine pachetul de 49%.

Vestea si mai buna este ca cei de la Toyota nu si-au dorit ca aceste baterii pe care le vor produce impreuna cu cei de la Panasonic sa ajunga doar la masinile din gama lor, drept pentru care au anuntat deja ca bateriile produse vor putea fi achizitionate si de alti producatori de pe piata auto interesati.

Alte recomandari Cars.ro
Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CE MASINI DETINE LEBRON JAMES
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter