Prototipul Toyota La Coupe: o masina reala si extrem de... ciudata!

Toyota La Coupe Concept

Am intalnit recent cateva patente ale unui misterios model coupe Toyota si cred ca puteti sa va imaginati surpriza noastra atunci cand ne-am dat seama ca masina respectiva chiar exista cu adevarat!

Modelul misterios poarta numele La Coupe si a fost prezentat, chiar acum cateva saptamani, in Naoshima (Japonia). Chiar si in aceste conditii, masina pare mai veche si au aparut voci care spun ca ar fi intalnit-o in trafic, in octombrie 2018, in Ginza Sony Park.

Toata povestea pare cel putin ciudata, de vreme ce n-am auzit pana acum de acest model si o cautare simpla pe Google nu ne-a oferit prea multe informatii. Mai mult, am incercat sa cautam si prin presa de specialitate, iar rezultatele au fost aceleasi.

Desi stim foarte putine despre masina, va putem spune ca e vorba despre un concept coupe in doua usi cu o fata adorabila. Pe partea frontala ne intalnim cu faruri aparte, stilizate si inconjurate de lumini de intalnire.

Masina beneficiaza, de asemenea, de un spoiler frontal interesant, iar emblema Toyota are accente albastre. Sa nu uitam ca producatorul japonez foloseste acest logo pe modelele hibride, ceea ce sugereaza ca acest concept beneficiaza de propulsie prietena cu mediul.

In timp ce partea frontala a masinii este oarecum traditionala, trebuie sa recunoastem ca ne-a impresionat (nu neaparat placut!) partea din spate, care ni se pare destul de unica. Mai exact, vorbim despre o imagine aproape in oglinda a partii frontale, doar ca farurile sunt inlocuite de stopuri, iar capota de un portbagaj destul de lung.

In evidenta mai iese caroseria extrem de bine intinsa si acoperisul contrastant de culoare neagra, care pare sa "curga" spre o luneta foarte zvelta.

Nu am reusit sa gasim decat cateva imagini cu interiorul masinii, dar acestea arata ca modelul este echipat cu doua ecrane circulare digitale. Pe unul aflam viteza si nivelul de carburant, in timp ce pe cel de-al doilea informatiile au legatura cu cutia de viteze si cu nivelul bateriei.

In concluzie, e vorba despre un concept interesant, asa ca am luat legatura cu cei de la Toyota pentru a afla mai multe. Va tinem la curent atunci cand ne vor raspunde...

Newsletter

Whatsapp