Toyota impiedicata sa isi atinga targetul de vanzari in Germania

Toyota a declarat ca vanzarile din Germania de anul acesta nu vor atinge limita preconizata initial, deoarece se pare ca producatorul nu poate tine pasul cu cererea pentru modelele hibrid.

"žUn numar de 80.000 de vehicule nu va fi posibil", declara directorul Toshiaki Yasuda pentru cotidianul german Handelsblatt. "žPresupunem ca se va ajunge la 78.000 de exemplare", spune el, iar asta se datoreaza procesului prea lent de distribuire a pachetelor de baterii din Japonia necesare modelelor hibrid.

"žMasinile hibrid au totalizat un procent de 40% din vanzari dar luand in calcul si cererile, procentul ajunge pana la 60%", spune Yasuda, adaugand ca perioada de asteptare pentru modele hibrid Prius, Auris si Yaris a scazut totusi, ajungand la 3-4 luni, fata de listele de asteptare anterioare, de 6-9 luni.

Conform KBA, echivalentul german al RAR-ului, vanzarile automobilelor Toyota au scazut in Germania cu 9 procente in primele 10 luni ale anului 2013. Si asa, observam scaderea cotei de piata a companiei pana la 2,5%.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CUM SE FABRICA UN BMW SERIA 4 COUPE (G22)?
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter