Prezentat initial Auris, hatchback-ul compact Toyota va ajunge pe piata cu denumirea Corolla!

2019 Toyota Corolla

Adio, Auris! Bine ai revenit, Corolla! In cele din urma, cei de la Toyota au decis sa revina la numele de Corolla dupa ce Auris nu a avut performante atat de bune. Prezentat pentru prima data in 2006 ca versiune hatchback a lui Corolla, Auris nu a reusit sa impesioneze.

La finele lui 2011, semnele de nemultumire ale celor de la Toyota cu privire la Auris erau din ce in ce mai clare, publicatiile de specialitate speculand deja ideea de revenire la denumirea de Corolla. In cele din urma, conducerea Toyota a decis sa mai dea o sansa denumirii Auris, insa se pare ca nici de aceasta data lucrurile nu au stat atat de bine pe cat s-ar fi dorit.

Astfel, se pare ca in sfarsit cei de la Toyota au decis ca hatchback-ul de clasa compacta sa revina la denumirea Corolla. Si asta, culmea, dupa ce in primavara, la Geneva, ne-a fost prezentat noul Auris. In fine, se pare ca noul Corolla ar urma sa isi faca debutul pe piata europeana in prima parte a anului urmator. Practic, noua generatie Auris va fi comercializata la nivel global, exclusiv sub denumirea Corolla. Ramane de vazut daca aceasta schimbare va aduce succesul dorit acestor modele!

Johan van Zyl, CEO-ul diviziei europene a celor de la Toyota, a dat si o declaratie in urma nu cu mult timp despre aceasta decizie de a reveni la numele Corolla. van Zyl este de parere ca aceasta lansare de noua generatie reprezinta cel mai potrivit moment pentru a fi reintrodus numele Corolla atat pentru hatchback, cat si pentru varianta break din gama compacta.

De asemenea, alti oficiali ai producatorului nipon au mai spus in trecut ca aceasta decizie de revenire la numele Corolla a fost luata si din pricina noii arhitecturi TNGA, arhitectura care va fi folosita pentru toate modelele din gama compacta.

Asa cum spuneam si mai devreme, noile modele Corolla vor ajunge pe piata europeana, cel mai probabil, in primele luni ale anului 2019. Insa, pana atunci, vom putea vedea cu ochii nostri noul model pe scena Salonului Auto de la Paris 2018, din aceasta toamna.

Pana atunci, cu siguranta vom mai afla si cateva detalii oficiale. Ramane de vazut cat de bine vor fi primite noile modele atat de catre public, cat si de catre specialisti. Este mai mult decat clar ca cei de la Toyota au asteptari ceva mai mari de la aceste modele.

Videoclipul zilei
5 LUCRURI PE CARE NU LE STIAI DESPRE TESLA
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter

Whatsapp