Topul masinilor inmatriculate in 2016 in Romania

2016 Opel Astra K

Inceputul fiecarui an reprezinta momentul oportun si pentru marii producatori auto sa isi analizeze vanzarile din anul precedent si sa isi planifice ceea ce are de facut pe viitor pentru a atrage si mai multi cumparatori.

Daca saptamana trecuta va spuneam despre batalia de la varf intre Volkswagen si Toyota pentru pozitia de lider mondial in topul automobilelor vandute, astazi a venit randul sa aflam si care au fost cele mai cautate automobile in tara noastra. Datele ne-au fost furnizate de catre Directia Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV).

Asa cum era de asteptat, primele pozitii din clasamentul masinilor vandute pe piata din Romania apartin celor de la Dacia. Astfel, pozitia de lider incontestabil ii este atribuita modelului Dacia Logan, care a inregistrat un numar de 16.911 unitati noi inmatriculate. Acesta este urmat de SUV-ul Dacia Duster care a fost nou inmatriculat intr-un numar de 5.251 de ori. Un an bun pentru cei de la Dacia, acestia inregistrand o crestere de 5.2 procente fata de anul precedent.

Ultima pozitie de pe podium ii apartine in anul 2016 modelului Skoda Octavia, care a inregistrat un numar de 3.676 de inmatriculari. Astfel, Octavia confirma succesul din anii trecuti si devine chiar cel mai bine vandut model de import din tara noastra. La mica distanta de Octavia s-a plasat si Dacia Sandero, model inmatriculat pe parcursul lui 2016 intr-un numar de 3.262 de unitati.

Cehii de la Skoda nu au confirmat in tara noastra doar prin modelul Octavia, Rapid bucurandu-se de asemenea de succes pe piata auto din Romania. Astfel, acesta urca pana pe locul al 5-lea cu un numar de 2.859 de inmatriculari, reusind astfel chiar sa devanseze cunoscutul Renault Clio.

Clasamentul celor mai bine vandute modele pe piata auto din Romania continua cu locul al 7-lea ocupat de aceasta data de Opel Astra – cu 2.455 de inmatriculari, urmat indeaproape de Ford Focus – cu 2.451 de inmatriculari. Ultimele doua locuri din top 10 apartin celui mai bine vandut automobil din Europa, Volkswagen Golf, care la noi in tara a inregistrat doar 2.065 de inmatriculari, si lui Ford Fiesta care a fost inmatriculat de 1.852 de ori.

Un model neasteptat care a patruns pe piata auto din tara noastra in 2016 il reprezinta SUV-ul Suzuki Vitara, model care a inregistrat un numar de 1.517 de noi inmatriculari. Astfel, acesta devine cel de-al doilea cel mai bine vandut SUV din tara noastra, dupa Dacia Duster.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei

Newsletter