Top 10 cele mai economice SUV-uri mici si compacte ale anului 2017

2017 Peugeot 200

SUV-urile sau masinile crossover nu sunt cunoscute, in general, pentru datele legate de consum. La origini, erau cumparate pentru abilitatea de a circula si pe alte suprafete decat drumurile asfaltate, pentru capacitatile de remorcare si de incarcare. Abia apoi se vorbea despre economia de combustibil. In prezent, dupa schimbarile de pe piata, cumparatorii cauta si aceste date economice.

SUV-ul sau crossover-ul a devenit, de fapt, inlocuitorul masinii standard de familie, asa ca au evoluat si cerintele: o dinamica mai buna, interioare moderne si, nu in ultimul rand, economie de combustibil. Marii producatori au raspuns cu aplomb, iar cele mai economice SUV-uri de astazi sunt comparabile ca eficienta cu masinile de mic litraj.

Clasamentul de mai jos va prezinta cele mai economice SUV-uri si vehicule crossover in vanzare in acest moment. Toate sunt compacte, au motoare diesel si spatii interioare generoase.

E important de retinut, insa, ca acest clasament se concentreaza pe eficienta la consum a fiecarui model. Ca datele inseamna si o economie in costurile de zi cu zi, depinde si de sofer si de modul acestuia de a conduce.

10. Honda HR-V 1.6 i-DTEC: 4 l/100 km

Producatorul Honda este cunoscut pentru modelele sale economice, sa ne amintim doar de Civic Tourer, care detine recordul mondial la acest capitol, 2,8 l/100 km. HR-V foloseste acelasi motor, chiar daca nu ajunge la aceeasi eficienta.

9. Mazda CX-3 1.5d: 4 l/100 km

CX-3 are la baza Mazda 2 supermini, deci calitatile acestuia se regasesc si la acest model. Cu un consum de doar 4 l/100 km, CX-3 se comporta bine pe drum, are un interior stilat (poate putin mai inghesuit) si, poate cel mai important, arata bine.

De aici si pretul, putin piperat, dar va recuperati banii din costurile de consum si intretinere.

8. Suzuki Vitara 1.6 DDiS: 4 l/100 km

Suzuki s-a remarcat in lumea auto ca un foarte bun constructor de masini usoare, asa ca relativ masivul Vitara se bucura de un consum de 4 l/100 km. Modelul este un SUV compact usor de condus, confortabil si, fara legatura cu eficienta, cu un sistem 4x4 de foarte buna calitate.

7. Nissan Juke 1.5 dCi: 4 l/100 km

Inca un loc in clasament ocupat de alianta motoarelor de 1,5 litri Renault/Nissan, de data aceasta pe un model Nissan Juke. Frumosul crossover pare sa se impace cel mai bine cu acest motor, desi poate fi cumparat si in variantele, mai putin eficiente, de 1,6 si 1,2 litri benzina.

6. Opel Mokka X 1.6 CDTi: 3,9 l/100 km

Inca de la momentul lansarii, Opel Mokka s-a aflat in fruntea preferintelor europene (in special britanice). Recentul upgrade, Mokka X, merge pe acelasi drum. Cu cel mai recent motor diesel "Whisper", de 1,6 litri, modelul consuma doar 3,9 l/100 km.

5. Renault Kadjar 1.5 dCi: 3,8 l/100 km

Modelul Kadjar de la Renault este identic din punct de vedere mecanic (chiar si la capitolul motor) cu Nissan Qashqai, asa ca nu e deloc o surpriza ca se comporta in aceiasi parametri la nivelul consumului si eficientei.

4. Nissan Qashqai 1.5 dCi: 3,8 l/100 km

Modelul Qashqai de la Nissan este in alta clasa decat masinile de pe primele trei pozitii, ceea ce inseamna ca un consum de 3,8 l/100 km este cu adevarat impresionant.

Cu spatiu imens pentru familie si bagaje, acesta este unul dintre cele mai populare vehicule crossovers in Europa. Toate motorizarile Qashqai sunt economice, dar varianta diesel 1.5dCi este campioana.

3. Peugeot 2008 1.6 BlueHDi: 3,7 l/100 km

Pe locul 3, cu un consum de 3,7 l/100 km este Peugeot 2008. Acest model seamana cu C4 Cactus, dar este ceva mai luxos la interior si are o altfel de dinamica la condus. E ceva mai greu, insa acest lucru nu se va vedea neaparat la pompa.

2. Renault Captur 1.5 dCi: 3,6 l/100 km

Aratosul Renault Captur este cel mai mic crossover al producatorului francez, undeva intre modelele Kadjar si Koleos.

Are un motor diesel de 1,5 litri, cu 89 de cai putere, dar pentru o masina de dimensiunile astea, e mai mult decat suficient. Ceea ce impresioneaza cu adevarat este consumul de doar 3,6 litri la 100 de km.

1. Citroen C4 Cactus 1.6 BlueHDi: 3,4 l/100 km

Modelul Citroen C4 Cactus se concentreaza pe simplitate si lipsa de greutate, asa ca nu e de mirare ca ocupa prima pozitie in acest clasament.

Pentru o masina pentru o familie numeroasa, cifrele de consum sunt cu adevarat impresionante. Pe de alta parte, nu toata lumea va fi impresionata de dinamica la condus a acestui model, sau de cutia automata.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
2020 BMW M5 (F90) FACELIFT - PREZENTARE OFICIALA
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter