Timbrul de mediu revine, sub o alta forma... desigur! Afla ce pregatesc autoritatile!

BMW 3-Series E46

Credeai ca ai scapat de grija Timbrului de mediu? Ca taxa a disparut o data pentru totdeauna impreuna cu alte 101 taxe anulate la finalul anului trecut. Ei bine, nu e asa. Sau nu chiar asa.

Desi nu se va mai numi timbru de mediu, ministrul mediului spune ca autoritatile vor veni cu o propunere care sa inlocuiasca aceasta taxa. Ministrul a dat asigurari ca noua gaselnita va fi un sistem modern, european, gandit in asa fel incat si tu, soferul, sa fii multumit, si mediul sa isi traga partea lui.

Ministrul a spus ca va face tot posibilul sa nu-si puna soferii in cap cu o taxa suplimentara, insa in acelasi timp trebuie sa se asigure ca pe strazile din Romania nu vor mai circula vehicule extreme de poluante… mai ales in marile orase unde si valorile de trafic sunt extrem de mari.

Daniel Constantin a mai spus ca, cel mai tarziu saptamana viitoare, va lansa un prim set de masuri cu scopul de a identifica solutia cea mai buna de inlocuire a taxei de mediu, in fapt inlocuirea intregului sistem, cu asigurarea ca poluarea va fi redusa pe strazile din Romania.

Daca iti faci griji ca nu iti vor ajunge la urechi vestile de la Ministerul Mediului, iti spun ca seful de acolo are de gand sa demareze o campanie de constientizare a noii gaselnite, apoi masura “Rabla” si “Rabla Plus”, ceea ce se traduce prin masini electrice pentru care statul va acorda o valoarea dubla fata de anul trecut.

In plus, pentru incurajarea achizitionare de astfel de vehicule “ale viitorului” se doreste cresterea numarului de statii electrice de incarcare.

In caz ca ai uitat timbrul de mediu a fost eliminat la inceputul acestei luni. Mai marii de la Guvern au decis ca aceasta taxa nu poate sa dispara pur si simplu din peisaj. Asa ca ea ar putea fi inlocuita, in viitorul nu foarte indepartat, cu o alta taxa de inmatriculare, dar si cu un impozit diferentiat, in functie de anul de aparitie a masinii.

Cu cat masina este mai veche, cu atat se considera ca polueaza mai mult si atunci, ca sa poti merge cu ea pe drumurile publice din Romania, vei plati mai mult.

Se doreste in acest fel inlocuirea masinilor cu potential de poluare foarte mare cu masini de generatie recenta, care sunt ceva mai prietenoase cu mediul. Asta e si motivul pentru care a fost creat si programul Rabla.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CE PIESE SE FURA CEL MAI DES LA MODELELE BMW?
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter