Thierry Bollore este noul presedinte Renault - Nissan

Thierry Bollore este noul presedinte Renault - Nissan

Luna noiembrie a anului trecut aducea cu sine in prim plan stirea legata de arestarea lui Carlos Ghosn, unul dintre cei mai influenti oameni din domeniu. Carlos Ghosn a fost arestat in Japonia, acolo unde procurorii niponi i-au adus acuzatii cu privire la mai multe fraude de ordin financiar, savarsite din postura de presedinte al Aliantei Renault - Nissan - Mitsubishi.

Desi nu a avut prea multe ocazii de a face declaratii, Ghosn a transmis recent ca se declara nevinovat, neavand de a face cu niciuna dintre acuzatiile care i se aduc. Mai mult decat atat, Ghosn vorbeste despre un complot si despre tradare din partea directorilor executivi din cadrul Nissan, care nu au fost de acord cu modul in care acesta a condus compania.

Daca cei de la Nissan au luat rapid decizia de a il inlatura pe Carlos Ghosn de la conducerea companiei, francezii de la Renault au preferat sa astepte. In cele din urma, Carlos Ghosn a fost convins sa isi prezinte demisia din toate functiile pe care le detinea in cadrul producatorului francez. Pentru a fi posibil acest lucru, cei de la Renault i-au oferit lui Ghosn despagubiri banesti semificative. Acestea au fost estimate la nu mai putin de 25 de milioane de euro. De asemenea, Ghosn ar urma sa primeasca o pensie anuala in valoare de 800.000 de euro.

Prin intermediul unui comunicat de presa emis la inceputul acestei saptamani, aflam ca cei de la Renault l-au pastrat pe Carlos Ghosn in functia de director in cadrul Renault SA. Comunicatul transmite in primul rand ca “Ghosn a demisionat din functiile de presedinte si CEO” al Renault. In continuare, comunicatul mentioneaza ca Ghosn “ramane director in cadrul Renault SA, pastrandu-si totodata functiile din cadrul Alliance Rostec Auto BV si la Renault do Brasil”.

Asa cum deja stiti probabil la acest moment, Jean Dominique Senard, care a fost in trecut CEO al Michelin, a devenit noul presedinte al celor de la renault in data de 24 ianuarie. De asemenea, Thierry Bollore, fost adjunct al lui Ghosn, a fost numit CEO al producatorului. Acum aflam ca Bollore a fost desemnat si in functia de presedinte al Aliantei Renault - Nissan.

La sfarsitul lunii ianuarie, Emanuel Macron, presedintele Frantei, ii cerea premierului nipon Shinzo Abe ca noul presedinte Renault, Jean Dominique Senard, sa aiba aceeasi functie si in cadrul Nissan. De asemenea, Macron a mai precizat la acea data ca isi doreste si ca spera ca fostul presedinte Carlos Ghosn sa fie eliberat cat mai repede. Ghosn a fost CEO al celor de la Renault in ultimii 14 ani, in urma cu 10 ani preluand si postul de presedinte.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
10 DOTARI COMPLET INUTILE PENTRU MASINI
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter