EuroNCAP: 5 stele pentru Mercedes-Benz EQC si CLA, Audi A1, BMW Z4, SsangYong Korando si Skoda Kamiq

EuroNCAP: 5 stele pentru Mercedes-Benz EQC si CLA, Audi A1, BMW Z4, SsangYong Korando si Skoda Kamiq

Specialistii EuroNCAP au anuntat in urma cu cateva zile rezultatele unei noi serii de teste, la care au participat modele precum Mercedes-Benz EQC, Mercedes-Benz CLA, Skoda Kamiq, BMW Z4, Ssangyong Korando si Audi A1.

Mercedes-Benz EQC a primit un scor maxim de cinci stele, obtinand un punctaj de 96% in ceea ce priveste siguranta pasagerilor adulti in cazul producerii unui accident. Totodata, modelul producatorului german a reusit punctaje foarte bune si la celelalte capitole, sistemele de asistenta functionand in mod corespunzator.

Mergem mai departe si va spunem ca Mercedes-Benz CLA s-a descurcat si mai bine in cadrul testelor EuroNCAP, fiind punctat, de asemenea, cu cinci stele. CLA a obtinut edes-Benz EQC a primit un scor maxim de cinci stele, obtinand un punctaj de 96% in ceea ce priveste siguranta pasagerilor adulti in cazul producerii unui accident, respectiv de 91% in ceea ce priveste siguranta pasagerilor minori.

Skoda Kamiq are o structura identica cu cea pe care o stim de la modelele Skoda Scala, rezultatele testelor EuroNCAP ajungand la aceeasi concluzie, si anume un punctaj maxim de cinci stele. Spre exemplu, testele au rezultat intr-un calificativ de 96% in ceea ce priveste siguranta pasagerilor adulti in cazul producerii unui accident, respectiv de 85% in ceea ce priveste siguranta pasagerilor minori. Si in acest caz, sistemele de asistenta au functionat intr-un mod corespunzator.

Nici roadster-ul BMW Z4 nu s-a decurcat rau in testele desfasurate de cei de la EuroNCAP, obtinand cateva calificative foarte bune si un scor general maxim de cinci stele. Spre exemplu, vorbim despre un punctaj de 97% in ceea ce priveste siguranta pasagerilor adulti in cazul producerii unui accident, respectiv de 87% in ceea ce priveste siguranta pasagerilor minori.

Ssangyong Korando a devenit in urma acestor teste primul model al marcii sud-coreene care a obtinut un punctaj maxim de cinci stele in ceea ce priveste siguranta. Modelul asiatic a obtinut un punctaj de 88% in ceea ce priveste siguranta pasagerilor adulti in cazul producerii unui accident, respectiv de 85% in ceea ce priveste siguranta pasagerilor minori. Nici sistemele de asistenta nu s-au descurcat foarte rau, fiind notate cu un scor de 73%.

In cele din urma, Audi A1 a fost ultimul model testat de cei de la EuroNCAP in aceasta sesiune, obtinand, de asemenea, rezultate foarte bune. Organizatia ne informeaza ca modelul german a obtinut un punctaj de 95% in ceea ce priveste siguranta pasagerilor adulti in cazul producerii unui accident, respectiv de 85% in ceea ce priveste siguranta pasagerilor minori.

VIDEOCLIPUL ZILEI