Tesla vrea sa construiasca o fabrica in Germania

Americanii de la Tesla se regasesc la ora actuala intr-o perioada extrem de buna, cifrele inregistrate in ultimele luni stand drept dovada in acest sens.

Tesla vrea sa construiasca o fabrica in Germania

Spre exemplu, producatorul de masini electrice de peste Ocean se poate lauda acum cu noi recorduri stabilite in ceea ce priveste cifra de productie si numarul de modele livrate catre clienti. Chiar daca primul trimestru al anului a adus cu sine pierderi semnificative pentru compania americana, Elon Musk sustine ca totul se poate repara pana la sfarsitul anului in cazul in care lucrurile vor merge la fel ca in al doilea trimestru.

In conditiile in care lucrurile se indreapta in directia dorita, este normala ca cei din conducerea producatorului american de masini electrice sa se gandeasca din ce in ce mai mult si la viitor. Asa cum stim deja, Elon Musk anuntase inca din urma cu cateva luni ca isi doreste sa construiasca o noua uzina in Europa.

Si se pare ca Musk se gandea in primul si primul rand la Germania, considerand aceasta destinatie ca fiind cea mai potrivita pentru extinderea capacitatilor de productie. Presa locala germana confirma acum interesul lui Elon Musk de a construi o noua uzina, oferind mai multe informatii suplimentare despre planurile americanilor.

Presa locala din Germania a scris in aceasta saptamana ca americanii de la Tesla se afla in cautarea unor locatii pentru a construi o noua fabrica in tara. Conform unor publicatii locale, americanii au deja o prima locatie pe lista cu posibilele destinatii care sa gazduiasca o viitoare uzina Tesla.

Mai exact, ar fi vorba despre landul Renania de Nord-Westfalia, cel mai dens populat land din intreaga tara. Nu stim exact care sunt motivele care l-au facut pe Elon Musk sa isi indrepte atentia catre aceasta zona a Germaniei, insa se pare ca aici va fi construita noua uzina a producatorului american de masini electrice.

Germania este o tara extrem de interesanta pentru Elon Musk, seful Tesla aducand de mai multe ori in discutie avantajele pe care le are aceasta tara in comparatie cu celelalte tari europene.

Spre exemplu, daca va mai amintiti, acelasi Elon Musk transmitea in urma cu un an ca tot Germania ar fi una dintre primele optiuni in cazul in care s-ar vorbi despre amplasarea unei Gigafactory pe teritoriu european. Unul dintre argumentele invocate de seful companiei americane era acela ca Germania are granite cu tari precum Franta, Belgia, Olanda si Luxemburg.

Alte recomandari Cars.ro
Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
Sursa: Novitec

Newsletter