Tesla pregateste modele noi

Tesla Motors nu renunta la planurile sale de a crea un crossover mic, model care va imparti acelasi sasiu cu un nou sedan compact. Crossover-ul va iesi pe piata si va ajunge in reprezentante in urmatorii trei, patru ani, a declarat Elon Musk, CEO la Tesla.

Noile masini vor fi mai mici si mai ieftine decat modelul S sedan lansat vara trecuta, care costa 70.000 de dolari, si decat crossover-ul X, model ce va iesi pe piata in 2014. Musk a mai mai spus ca viitorul sedan, cunoscut in companie ca Gen 3, pentru ca va fi construit pe a treia generatie de platforma, va concura direct cu Audi A4 si BMW seria 3 si va costa aproximativ 30.000 de dolari.

Crossover-ul compact va avea cateva caracteristici comune cu modelul X 2014, inclusiv usi de tip aripa de pescarus, a dat de inteles seful Tesla, si va lupta cot la cot cu BMW X1 si Audi Q3. Elon Musk i-a anuntat pe actionari de intentia de a produce aceste modele, dar nu le-a dat prea multe detalii la intalnirea de anul trecut.

Marea diferenta dintre masinile premium europene, care au motoare clasice, pe combustie, va fi sistemul de propulsie. Ca si modelul S, viitoarele creatii vor avea motoare electrice si baterii litiu-ion care vor putea fi incarcate rapid in statiile companiei.

Apropo de asta, Tesla intentioneaza sa isi extinda reteaua Supercharger in Statele Unite si Canada. Pana in iunie, Tesla va avea 25 de statii in orase ca Chicago, Denver, Houston, Seattle si Portland, a declarat Musk.

Deocamdata, sunt doar opt statii Supercharger, sase in California, una in Connecticut si alta in Delaware.Reteaua va ajunge la 100 de statii anul viitor, ca mai apoi sa ajunga la un numar de 200, cu 3.000 de prize de incarcare. O retea similara va fi creata si in Europa in acest an, sustine seful Tesla.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CE PIESE SE INLOCUIESC CEL MAI GREU LA UN LOGAN?
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter