Tesla Model S sedan, mai bine vandut ca Chevrolet Volt

Tesla Motors a facut public bilantul trimestrial, iar cifrele le vor da dureri serioase de cap celor de la Chevrolet. Modelul electric S sedan a fost mai bine vandut decat rivalul Volt, astfel incat a adus companiei un profit «frumusel », de peste 11 milioane de dolari, dupa un an cu pierderi de aproape 90 de milioane.

Oficialii de la Tesla spun ca profitul pentru fiecare actiune vanduta a fost de 12 centi. Cu un an inainte, fiecare actiune a pierdut 76 de centi. Veniturile au urcat si ele de-a dreptul uimitor. Cu un an inainte, in acelasi trimistru, ele erau de putin peste 30 de milioane de dolari. Acum, sunt de aproape 562 de milioane. In primul trimestru al anului, au fost vandute peste 4.900 de modele S Sedan, desi asteptarile erau de cel mult 4.500.

Drept urmare, sefii companiei spera acum ca vanzarile pe tot anul sa fie de peste 21.000, nu 20.000, cum calculasera initial. "Ne-am depasit propriile asteptari in ceea ce priveste numarul de masini vandute", a declarat fericit pe site-ul companiei, Elon Musk, managerul Tesla Motors. Un alt reprezentant al companiei a declarat ca 2013 a aratat ca se poate face profit, chiar si din vanzarea masinilor electrice. O buna parte insa din acest profit vine din vanzarea catre alte companii auto a certificatelor verzi. Fara acestea, Tesla ar fi avut o pierdere de 57 de milioane de dolari pentru acelasi trimestru.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CE MASINI DETINE LEBRON JAMES
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter