Tesla Model 3 domina Europa Occidentala la capitolul vanzari

Tesla Model 3

Segmentul electric a devenit la acest moment un segment extrem de disputat pe piata auto europeana, modelele devenind din ce in ce mai atractive pentru clienti. Daca pana in urma cu ceva timp vorbeam doar despre Renault Zoe si despre Nissan Leaf atunci cand vorbeam despre modelele care dominau acest segment pe piata auto europeana, iata ca acum avem un nou model care face legea pe Batranul Continent.

Asa cum probabil ca banuiti deja, este vorba despre noul Tesla Model 3, o masina care se bucura deja de un succes considerabil, cu mult peste asteptarile initiale. Iar asta se poate vedea foarte bine si in cifrele de vanzari obtinute!

Model 3 este la ora actuala cel mai accesibil model din gama celor de la Tesla, drept pentru care este si foarte atractiv printre fanii constructorului american care si-ar fi dorit o astfel de masina, dar care pana acum nu isi puteau permite unul dintre modelele lansate in anii trecuti.

Odata cu debutul livrarilor pe piata auto europeana, Model 3 a aratat tuturor ca este un model care poate rivaliza fara probleme cu Zoe si Leaf, adica cu modelele care pana nu demult faceau legea pe piata auto de pe Batranul Continent. Conform informatiilor analizate pana la acest moment, Tesla Model 3 se bucura de un succes remarcabil in special in tarile europene vestice.

Conform unei analize efectuate de germanul Matthias Schmidt, Model 3 este cel mai inmatriculat model electric din Europa Vestica in primele cinci luni ale anului, fiind inregistrate peste 26.000 de unitati in aceasta perioada. Pe locul al doilea in acest top se afla Renault Zoe, model care a fost inmatriculat de 19.400 de ori.

In cele din urma, pe ultima treapta a podiumului il regasim pe Nissan Leaf, model care a fost inmatriculat in primele cinci luni ale anului de doar 14.400 de soferi. Studiul ia in calcul statele europene care faceau parte din UE inainte de ultimul val de aderare, ceea ce inseamna ca Romania si Bulgaria nu au fost incluse in aceasta analiza. De asemenea, Norvegia si Elvetia au fost incluse in acest studiu realizat de analistul german.

Interesant de mentionat este ca studiul ne arata spre exemplu ca una din fiecare cinci masini electrice vandute in Europa de Vest este un Model 3 in 2019. In aceste conditii, Tesla a devenit un producator care a inregistrat vanzari mai mari decat unele marci clasice de renume precum Lexus, Alfa Romeo sau Porsche.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
10 DOTARI COMPLET INUTILE PENTRU MASINI
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter